Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ο Καρατζαφέρης, οι εκλογές και η ΝΔ



Τη ναυαρχίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, το κυριακάτικο «Βήμα» επέλεξε ο Γιώργος Καρατζαφέρης για να εκφέρει τις προτάσεις και τις θέσεις του, λίγο πριν συμμετάσχει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λουκά Παπαδήμο.
Ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού διατυπώνει μια ρητορική διπολικής σύγκρουσης, τοποθετώντας από τη μια πλευρά του γραμμικού άξονα τα αστικά κόμματα, στα οποία εντάσσει το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα Δημοκρατία και τον ΛΑ.Ο.Σ., και από την άλλη τα κόμματα της Αριστεράς, που δημοσκοπικά ευημερούν, εκμεταλλευόμενα τη σθεναρή στάση που έχουν κρατήσει κατά του Μνημονίου.
Για τον λόγο αυτό, και με το βλέμμα στον (σύμφωνα με τον ίδιο) κίνδυνο ενίσχυσης της εκλογικής απήχησης της Αριστεράς, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει αντίθετος με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στις 8 Μαρτίου, μια ημερομηνία ορόσημο που έχει θέσει η Νέα Δημοκρατία.
Αναφορικά δε με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, στην περίπτωση που από τις κάλπες δεν καταστεί εφικτός ο σχηματισμός αυτοδύναμης, μονοκομματικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού αφήνει ουσιαστικά να εννοηθεί ότι θα συνεργαζόταν με τον Αντώνη Σαμαρά.
Σημειώνει μάλιστα με έμφαση ότι οι προσωπικές σχέσεις του με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έχουν αποκατασταθεί, και έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος.


Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου