Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Οι αυξήσεις στο ρεύμα έχουν ονοματεπώνυμο



Η ΔΕΗ δεν είναι ο… ακέφαλος καβαλάρης του ελληνικού κράτος. Έχει πολιτικό προϊστάμενο, και… ουρά υπευθύνων για τις νέες αυξήσεις των τιμολογίων του ρεύματος, που επιβεβαιώνουν πόσα μακριά από την πραγματικότητα συνεχίζουν να βρίσκονται οι κυβερνώντες.
Υπάρχει πρωθυπουργός, υπάρχει Υπουργός Οικονομικών, και φυσικά υπάρχει ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος. Ο οποίος τυγχάνει να είναι ο προηγούμενος «τσάρος» της οικονομίας, εκείνος που μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου οδήγησαν την Ελλάδα στο Μνημόνιο. Και μέχρι και σήμερα ακόμη, προσπαθούν να μας πείσουν ότι επιτέλεσαν… εθνικό καθήκον.
Μπορεί ο Αρθούρος Ζερβός να φάνταζε ως το βολικό «θύμα» στο οποίο θα φόρτωναν οι κυβερνώντες τις ευθύνες, φυσικά ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο newsit.gr, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ Κίμων Στεργιώτης, την τελική ευθύνη για την τιμολογιακή πολιτική την έχει φυσικά ο αρμόδιος υπουργός, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Και μάλιστα, με σχετική νομοθετική διάταξη.
Χωρίς την έγκρισή του, καμία αύξηση δεν θα μπορούσε να περάσει από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ. Με την άρνησή του, θα μπορούσε να μπλοκάρει την υλοποίηση ενός ακόμη παράλογου μέτρου, με θύμα την «όλη κοινωνία». Δεν το έκανε. Και δυστυχώς δεν σκέφτηκαν να τον επαναφέρουν στην τάξη ούτε ο πρωθυπουργός, αλλά ούτε και ο Υπουργός Οικονομικών.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου