Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΜΚΟ πήρε 8 εκατ. ευρώ και προσέλαβε Πακιστανούς να βγάλουν τις νάρκες


Thrakinea.gr
ΜΚΟ πήρε 8 εκατ. ευρώ και προσέλαβε Πακιστανούς να βγάλουν τις νάρκες!
Μια απίστευτη καταγγελία έκανε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης στην Επιτροπή Θεσμών Διαφάνειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το νέο θεσμικό πλαίσιο των  ΜΚΟ. Όπως  υποστήριξε «οργάνωση έλαβε 8 εκατομμύρια ευρώ για την αποναρκοθέτηση του Έβρου» αλλά οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ έβαλαν Πακιστανούς να κάνουν την δουλειά»!
«Περίεργες» ιστορίες  με τις αποναρκοθετήσεις κατήγγειλε και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη.  Η κ. Τζάκρη ανέφερε ότι αρκετές από τις δράσεις ΜΚΟ αν και επιχορηγούνται με αρκετές χιλιάδες ευρώ δεν αποδίδουν κανένα όφελος στην Ελλάδα,  αναφέροντας ενδεικτικά τις αποστολές απόναρκοθέτησης  σε χώρες της Αφρικής.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης προανήγγειλε αυστηροποίηση του νόμου περί ΜΚΟ προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια στις επιχορηγήσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Δόλλη,   το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα επανακαθορίζει τι είναι ΜΚΟ προκειμένου να καταρτιστεί νέο μητρώο και πρόσθεσε πως «όπως εκείνες οι ΜΚΟ που έχουν καταπατήσει το νόμο και τα πρόσωπα που τις συνθέτουν, δεν θα μπουν στα μητρώα, το ίδιο θα γίνει και με τις οργανώσεις που αν και έπαιρναν χρήματα για αναπτυξιακές δράσεις στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούσαν για να προβάλουν εσωτερικά θέματα».
Την ίδια ώρα –όπως ανέφερε ο υφυπουργός-  συνεχίζεται η έρευνα για τις «ύποπτες» χρηματοδοτήσεις 195 ΜΚΟ προκειμένου να κλείσουν οι φάκελοι και να διαπιστωθεί τι πραγματικά έγινε με τις διπλές εγγραφές και σημείωσε ότι οι περιπτώσεις που θα κριθούν «περίεργες θα κατατεθούν στον εισαγγελέα».
seleo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου