Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ομιλία Ι. Τζαμτζή σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το ΔΝΤ



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Κύριες και κύριοι συνάδελφοι,
Η πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολιτική κίνηση που ουσιαστικά έχει στόχο να στηρίξει την κυβέρνηση.
Κατανοώ το ΚΚΕ το οποίο καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, με την αντιπολιτευτική του τακτική συσπειρώνει την κυβέρνηση
Διάβασα πολύ προσεκτικά την 7σέλιδη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε πολλά σημεία μπορώ να συμφωνήσω.
Χρήζουν διερεύνησης και είμαστε οι πρώτοι που το έχουμε πει, η προσφυγή στο ΔΝΤ, η υπογραφή του 1ου μνημονίου, η πορεία της οικονομίας από το 1981 μέχρι σήμερα και όχι μόνο για όσους ψήφισαν το μνημόνιο όπως θέλουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, γιατί και ο Πρόεδρος και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων διετέλεσαν υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας.
Πρέπει να ερευνηθεί γιατί ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ είχαν ενημερωθεί τόσο από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή όσο και από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο υπόσχονταν στους πολίτες ότι «λεφτά υπάρχουν». Γιατί μετά τις εκλογές, ο κ. Παπακωνσταντίνου μιλούσε για μια Ελληνική οικονομία που σαν τον Τιτανικό βούλιαζε με τεράστιες συνέπειες για την χώρα. 
Γιατί ο κ. Παπανδρέου μίλαγε για μια διεφθαρμένη χώρα την οποία κυβερνά την στιγμή που προσδοκούσε να του δώσουν στήριξη οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.
Πρέπει να διερευνηθούν οι δηλώσεις Στρος Καν,  ότι ο κ. Παπανδρέου μίλαγε μαζί του πριν από τις εκλογές για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.
Πρέπει και συμφωνούμε πιστεύω όλοι σε αυτό,  να διερευνηθούν και να φωτιστούν όλες οι πτυχές, όλα τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, ποιοι κατέστησαν αναξιόπιστη την χώρα, ποιοι ευθύνονται, πως οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ και στο μνημόνιο.
Όμως κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,  ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητά αυτό με την πρόταση του, δεν επιδιώκει αυτό.
Με την πρόταση του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να ενοχοποιήσει όλους.
Επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλει την πολιτική ζωή της χώρας για άλλη μία φορά, όπως έγινε με το Βατοπέδι το 2009, σε μια διαδικασία κατηγόρων και κατηγορούμενων.
Το είπαν ξεκάθαρα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέλουν Βουλή εισαγγελέων.
Γνωρίζει ότι από αυτή την διαδικασία θα αιχμαλωτισθεί η κυβέρνηση με διαρροές, ανυπόστατες πολλές φορές καταγγελίες και αυτό είναι ένα πολιτικό παιχνίδι που ξέρει να παίζει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ζήσαμε παρόμοιες καταστάσεις το 2009 όταν δεκάδες «τηλεοπτικοί εισαγγελείς» έγδερναν καθημερινά την κυβέρνηση Καραμανλή.
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι να βάλει μπροστά στον ανεμιστήρα την λάσπη και να βρωμίσει όλους, χωρίς να τον ενδιαφέρει η πορεία της οικονομίας της χώρας αυτές τις κρίσιμες στιγμές, όταν μάλιστα αυτές τις μέρες αποφασίζουν τα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια για την δόση.
Όχι κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν θα σας απλώσουμε τα χέρια για να μας περάσετε χειροπέδες.
Δεν θα σας δώσουμε το όπλο για να μας πυροβολήσετε.
Ο στόχος σας, ο στόχος αυτής της πρότασης για εξεταστική επιτροπή είναι να βάλετε στο ίδιο κάδρο και να παρουσιάσετε ως συνένοχους τα κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα και να παρουσιάσετε  ως συνυπεύθυνους όλους όσους κυβέρνησαν τον τόπο από το 1994 μέχρι σήμερα.
Λέτε ξεκάθαρα στην 2η σελίδα της πρότασης σας ότι πρέπει να ερευνηθεί η περίοδος από το 1994 μέχρι το 2007, λέγοντας μάλιστα ψέματα ότι αυξήθηκε το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Ενώ η αλήθεια είναι ότι από το 2004 μέχρι το 2007 το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ έπεσε από το 107% στο 97%.
Στην 7η σελίδα μάλιστα ζητάτε να δοθούν εξηγήσεις για ποιο λόγο επέμεναν τόσο η κυβέρνηση Παπαδήμου, όσο και όσοι την στήριζαν, να προχωρήσει το PSI.
Εσείς όμως ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάγατε για κούρεμα του χρέους.
Ο κ. Δραγασάκης μιλώντας στο in.gr στις 12/6/2012, έλεγε ότι η «διαγραφή σημαντικού μέρους του Δημοσίου χρέους είναι αναγκαία». Και έλεγε ακόμη «ότι θα ήταν πολύ καλό αν μπορούσαμε να πετύχουμε αναστολή πληρωμής των τόκων των δανείων μας» κάτι που πετύχαμε τώρα.
Μας καταγγείλατε , ο κ. Λαφαζάνης ότι μοιράζαμε επιδόματα και δεν λέτε τίποτε για τις τεράστιες ευθύνες που έχετε όταν ενόψει των εκλογών της 6ης Μάιου υποσχόσασταν διαγραφή των δανείων που είχαν οι πολίτες στις τράπεζες και προσλήψεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων.
Και όταν αρνιόσασταν να πάρετε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όταν πάνω από την ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση για την χώρα, η οποία θα αγωνιζόταν για να την σώσει από την πραγματική χρεοκοπία, ο κ. Τσίπρας και όλοι σας, βάζατε πάνω από όλα το κομματικό συμφέρον.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Μέσα από την πρόταση σας κάνετε πάνω από όλα, μια ιδεολογική επίθεση στην Νέα Δημοκρατία, καταγγέλλοντας την για την πολιτική που εφάρμοσε ακόμη και γιατί έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μιλάτε για απόδοση ποινικών ευθυνών για την ακολουθούμενη φιλελεύθερη οικονομική πολιτική.
Φθάνετε στο σημείο να ζητάτε στην σελίδα 3 να ποινικοποιηθεί η ιδεολογία μας.
Σας ενδιαφέρει να πλήξετε πολιτικά την Νέα Δημοκρατία και την ιδεολογία μας.
Αυτό επιδιώκετε με την πρόταση σας.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι
Εμείς καταψηφίζουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής και θα καταθέσουμε – όπως έχουμε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό- πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, με στόχο να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες, όπου αποδειχθεί ότι υπάρχουν, τόσο για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ όσο και το Μνημόνιο, χωρίς εμπάθεια και εκδικητικότητα, προτάσσοντας όμως πάντα το συμφέρον της χώρας.



http://www.karatzova.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου