Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Θεία Λειτουργία μετά από 90 χρόνια στην Απολλωνιάδα Προύσας



E-mailΕκτύπωσηPDF
alt
 κλικ για μεγέθυνση
Μετά από ενενήντα χρόνια ξαναλειτούργησε η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Απολλωνιάδα της Προύσας μετά την ανακαίνισή της από την UNESCO. Ο Μητροπολίτης Προύσσης Ελπιδοφόρος Λαμπριανίδης ανέλαβε το βάρος αυτής της προσπάθειας σε συνεργασία με Συλλόγους Μικρασιατών από την Καστοριά, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη και την Περαία Έδεσσας.
Στις 27Ιουλίου, ημέρα γιορτής τους Αγίου Παντελεήμονα, το όνειρο ζωής για πολλούς έγινε πραγματικότητα. Η Αγία Τράπεζα ξαναστήθηκε, το ʽΑγιο Δισκοπότηρο και λίγες εικόνες πήραν τη θέση τους στην ταπεινή εκκλησία και τω Υπερμάχω ξανακούστηκε μετά από ενενήντα χρόνια νεκρικής σιγής.





Η συγκίνηση ήταν μεγάλη και η στιγμή ιστορική.Με θρησκευτική κατάνυξη εψάλη η θεία λειτουργία και αρκετοί προσκυνητές κοινώνησαν των Άχράντων Μυστηρίων. Όλοι οι προσκυνητές μίλησαν για άθλο του Μητροπολίτη Προύσσης που είχε τη συμπαράσταση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και έδωσαν υπόσχεση να ξαναβρεθούν και του χρόνου την ίδια μέρα στη γραφική Απολλωνιάδα να λειτουργήσουν και πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου