Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ι. Τζαμτζής: "Όχι" στη δημιουργία στρατοπέδου λαθρομεταναστών στη Σκύδρα


E-mailΕκτύπωσηPDF

 κλικ για μεγέθυνση
ʽʼΤο Στρατόπεδο της Σκύδρας είναι εντός του οικιστικού ιστού της πόλεως και γι αυτό δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να γίνει Στρατόπεδο συγκέντρωσης-φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Αυτό πρέπει να είναι το κυρίαρχο επιχείρημα μας.
Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου μας, πρέπει να λέει  ξεκάθαρα όχι στην δημιουργία του στρατοπέδου και χωρίς αναφορές ʽʼνα δούμε αν είναι καλοί ή κακοί  λαθρομετανάστες, λαθρέμποροι ή εργάτεςʼʼ.
Αυτό τόνισε ο Επικεφαλής του συνδυασμού ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ, πρώην Βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής, μιλώντας κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, την Παρασκευή 30/3/2012.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζαμτζής, με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Σκύδρας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη, που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, ζήτησε από την Τετάρτη 28/3/2012, άμεσα να συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας το θέμα δημιουργίας στρατοπέδου λαθρομεταναστών στην Σκύδρα και να υπάρξει συντονισμός στις ενέργειες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Ο κ. Τζαμτζής τόσο στην επιστολή του , όσο και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, θύμισε στον κ. Χοίδη και τους Συμβούλους της πλειοψηφίας,  ότι στις 11/1/2011 ένα χρονο πριν,με επιστολή, τους ενημέρωσαν για την απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει Στρατόπεδο για τους λαθρομετανάστες στην Σκύδρα και ζητούσαν
α) να συζητηθεί το θύμα στο Δημοτικό Σύμβουλοι και
β) να ζητήσει ο Δήμος Σκύδρας την παραχώρηση του στρατοπέδου από το Υπουργείο Εθνικές Άμυνας στον Δήμο Σκύδρας.
Συζήτηση έγινε, άλλα ως συνήθως γίνεται ο κ. Χοίδης όχι μόνο δεν άκουσε, αλλά διαβεβαίωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και ιδιαίτερα τον κ. Τζαμτζή και τους συμβούλους της Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ότι είχε διαβεβαίωση από την κ. Τζάκρη και άλλους παράγοντες ότι δεν υφίσταται θέμα.
Ούτε βέβαια ζήτησαν την παραχώρηση του στρατοπέδου στον Δήμο Σκύδρας.
Τις ίδιες ʽʼδιαβεβαιώσειςʼʼ έδωσε και τώρα ο κ. Χοίδης, λέγοντας ότι του είπε ο κ. Χρυσοχοίδης ότι ʽʼδεν υπάρχει λίστα στρατοπέδων, άρα δεν υπαρχή θέμαʼʼ.
Η τοποθέτηση αυτή του κ. Χοίδη προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τζαμτζή και άλλων Δημοτικών Συμβούλων.
Ο κ. Τζαμτζής είπε ότι ʽʼείναι αν μη τι άλλο αφελή αυτά που είπε ο Δήμαρχος, διότι αν δεν υπήρχε λίστα γιατί κλήθηκαν να πάρουν αποφάσεις οι Περιφέρειες που έχουν στην περιοχή τους στρατόπεδα που προορίζονται να γίνουν στρατόπεδα λαθρομεταναστών;ʼʼ
Τέλος ο κ. Τζαμτζής τόνισε, ότι ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει για την περιοχή με το στρατόπεδο των λαθρομεταναστών, αλλά με την πραγματική αξιοποίηση του χώρου του στρατοπέδου.

ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ;
Ακόμη ο κ. Τζαμτζής μιλώντας προ ημερησίας διατάξεως αναφέρθηκε στις διάφορες πληροφορίες και διαρροές  ʽʼπου μιλούνʼʼ για επικείμενο κλείσιμο του Ειρηνοδικείου Σκύδρας αλλά και του Κέντρου Υγείας Σκύδρας, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την Σκύδρα και ζήτησε ο Δήμος να αντιδράσει.
Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφερόμενη στο Ειρηνοδικείο  είπε ότι οι Δικηγόροι θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ενώ ο Δήμαρχος δεν απάντησε ξεκάθαρα για τις ενέργειες του σχετικά με το Κέντρο Υγείας.

ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΧΡΕΗ 515.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 
Τέλος,  ο κ. Τζαμτζής ζήτησε, να πληροφορήσει ο Δήμαρχος το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν πληρώνει ο Δήμος τις οφειλές του, ύψους  πεντακοσίων δέκα πέντε χιλιάδων ευρώ (515.000 ευρώ) προς τον Σύνδεσμο Διαδημοτικής Συνεργασίας Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Ενότητας,  που παραλάμβανε και διαχειρίζεται τα σκουπίδι του Δήμου Σκύδρας τονίζοντας ότι αν σταματήσουν να παίρνουν τα σκορπίδια λόγω του χρέους , αυτό θα δημιουργήσει τεράστιε προβλήτα στους πολίτες του Δήμου Σκύδρας.
Ο κ. Τζαμτζής κατ επανάληψη έχει καταγγείλει το κ. Χοίδη ότι έκρυβε προεκλογικά την αλήθεια από τους πολίτες της Σκύδρας  για τα πραγματικά χρέη του Δήμου Σκύδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου