Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Η νέα διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. για την κακοποίηση και κακομεταχείριση των ζώων συντροφιάς



Διαβάστε τι αναφέρει η νέα διαταγή

Με μια νέα διαταγή την οποία υπογράφει ο προϊστάμενος του Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος, Αδαμάντιος Σταματάκης, ενημερώθηκαν στις 30 Μαρτίου 2012 η Γ.Α.Δ. Αττικής, η Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης και η Α.Δ. Περιφέρειας Χώρας σχετικά με νόμο 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό».

Η νέα αυτή διαταγή δεν εξηγεί μόνο τι προβλέπει ο νέος νόμος – τον οποίο πολλοί αστυνομικοί αγνοούν – αλλά ενημερώνει τους αρμόδιους, γενικούς διευθυντές κ.ά., ότι είναι υποχρεωμένοι να παίρνουν στα σοβαρά τις καταγγελίες να τηρούν και να υλοποιούν όσα προβλέπει ο νόμος και όσα ορίζει η νέα διαταγή.

Αυτό το έγγραφο έχει κοινοποιηθεί μεταξύ άλλων και στον αρχηγό και στον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., στους γενικούς επιθεωρητές της ΕΛ.ΑΣ. στην Βόρεια και Νότια Ελλάδα, στη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας, στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού και του υφυπουργού καθώς και στη Γ.Α.Δ. Περιφέρειας Χώρας.


Ο ρόλος της Π.Φ.Π.Ο.

Αυτή η νέα διαταγή είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς αποδεικνύει, ότι η ΕΛ.ΑΣ. αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα του τεράστιου προβλήματος των κακοποιήσεων και της κακομεταχείρισης των ζώων στην Ελλάδα.

Η ΕΛ.ΑΣ. είναι διατεθειμένη και φυσικά υποχρεούται να συμβάλει στην πάταξη αυτών των εγκλημάτων, που όχι μόνο είναι ανήθικα και δεν συνάδουν με το πολιτισμό μας αλλά μας εκθέτουν και παγκοσμίως!

Δε θα πρέπει να παραλείψουμε, να αναφέρουμε, ότι η νέα διαταγή είναι το αποτέλεσμα των διαρκών πιέσεων, που ασκούσε προς κάθε κατεύθυνση η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.).

Άλλωστε στις 21 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε και συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Π.Φ.Π.Ο. με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Νίκο Παπαγιανόπουλο.

Διαβάστε τι αναφέρει η νέα διαταγή εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου