Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ο Σαμαράς κατεβαίνει στο λαό



Όπως επιβεβαίωσε η δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την «Καθημερινή της Κυριακής», ο Αντώνης Σαμαράς κομίζει στη σημερινή πολιτική συγκυρία το μοναδικό «ελκυστικό» πολιτικό μήνυμα, για μια κοινωνία σε απόγνωση, λόγω των διαβρωτικών μέτρων του Μνημονίου.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άντεξε, περισσότερο ο ίδιος προσωπικά, στη φθορά που ανέμεναν οι δημοσκόποι, λόγω της εθνικά υπεύθυνης στάσης που κράτησε, υπερψηφίζοντας το Μνημόνιο ΙΙ, προκειμένου να μην οδηγηθεί βιαίως η Ελλάδα σε άτακτη και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, την ίδια στιγμή όμως κραδαίνοντας την ηθική δέσμευση για διαπραγμάτευση καλύτερων όρων, αλλαγών και βελτιώσεων, προκειμένου να υπάρξουν αναπτυξιακά αντίβαρα, τα οποία απουσιάζουν πλήρως από τη λογική του «νέου ΠΑΣΟΚ».
Απέναντι στα σενάρια περί συγκυβέρνησης που με επιμονή διακινούν τα ΜΜΕ, διαστρεβλώνοντας ακόμη και δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να απευθυνθεί στον… ξενοδόχο. Δηλαδή, στον ελληνικό λαό, με περιοδείες που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα σε ολόκληρη τη χώρα, όπως αποκαλύπτει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Δημήτρης Κοτταρίδης.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πολιτικός με συσσωρευμένη εμπειρία ετών, και έχοντας γαλουχηθεί σε δύσκολες περιστάσεις, γνωρίζει ότι όσο θα πλησιάζουμε στην ημερομηνία των εκλογών, η πολιτική αναμέτρηση με το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά θα προσλαμβάνει πολωτικά χαρακτηριστικά.
Μπροστά στην κάλπη λοιπόν, μια κοινωνία η οποία είναι επίσης αρκετά έμπειρη για να κατανοεί ότι η έλλειψη αυτοδυναμίας από το πρώτο κόμμα θα οδηγήσει σε περιπέτειες, και θα περιπλέξει το μετεκλογικό σκηνικό, αντί να προσφέρει στην Ελλάδα τις καθαρές λύσεις που χρειάζονται, για να ξεφύγει η χώρα από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει, αναμένεται να λειτουργήσει συναισθηματικά αλλά και… ρεαλιστικά την ίδια στιγμή.
Θα αποδοκιμάσει εκείνους που ευθύνονται για το… σύρσιμο της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου. Και θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και ελπίδας, στο μοναδικό εναπομείναν κόμμα εξουσίας, που διεκδικεί μια αλλαγή πολιτικής, την επόμενη μέρα, χωρίς να τη συνοδεύει με… μπουρλότο στην παρουσία της χώρας στην Ενωμένη Ευρώπη. Θα εμπιστευτεί τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία.


Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου