Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΑΠΟ ΤΙΣ 700 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ 100 ΧΙΛΙΑΔΕΣ...


Ευάγγελος Βενιζέλος, Χρήστος Παπουτσής, Λούκα Κατσέλη, Γιάννης Ραγκούσης, Μιχάλη
Εκλογή με δύο υποψήφιους, αλλά πολλά μανιφέστα στο ΠΑΣΟΚ

Στοίχημα ένα... τραπέζι έβαλε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης με δημοσιογράφο για το μέγεθος της συμμετοχής στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου.
Ο κ. Καρχιμάκης αισιοδοξεί, και υποστηρίζει ότι περισσότερα από 100.000 μέλη και φίλοι θα προσέλθουν την Κυριακή 18η Μαρτίου στις κάλπες για να εκλέξουν τον διάδοχο του κ. Γιώργου Παπανδρέου.
Ακόμη και αν ο αριθμός αυτός επιβεβαιωθεί, είναι προφανές ότι ο πήχης στο ΠΑΣΟΚ έχει πέσει πολύ: Ενα εκατομμύριο είχαν εκλέξει τον κ. Παπανδρέου ως πρόεδρο το 2004 και άλλοι 700.000 (σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιπποκράτους) είχαν προσέλθει το 2007.
Σ' αυτές τις συνθήκες -με το ΠΑΣΟΚ να καταρρέει δημοσκοπικά, τις οργανώσεις να είναι διαλυμένες και τους φίλους του Κινήματος να... αναζητούνται- ακόμη και το 1/10 να προσέλθει θα θεωρηθεί επιτυχία για την νομιμοποίηση του νέου προέδρου.
Το ΠΑΣΟΚ μπαίνει πάντως στην τελική ευθεία. Οι δύο -έως αυτή τη στιγμή- επίσημοι υποψήφιοι οι οποίοι μάλλον θα είναι και οι μόνοι) ξεκίνησαν τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις.
Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη (ΑΝΤ-1), ενώ ο κ. Χρήστος Παπουτσής εμφανίστηκε στη ΝΕΤ το Σάββατο και σήμερα έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real fm.
Ταυτόχρονα, οι δύο υποψήφιοι συνεχίζουν τις επαφές τους με κορυφαία στελέχη αλλά και με κομματικούς στην προσπάθεια να επηρεάσουν τους εκλογείς.
Η πλευρά του κ. Βενιζέλου διατείνεται ότι μέχρι στιγμής έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη 75 βουλευτών και η φιλοδοξία της είναι να πλησιάσουν τους 95 - 100 καθώς και περίπου 150 μελών του Εθνικού Συμβουλίου.
Ορισμένες πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος θα παραβρεθεί ως «υποψήφιος» στην Εθνική Συνδιάσκεψη που σημαίνει ότι θα έχει παραιτηθεί εντός της εβδομάδος από την θέση του υπουργού Οικονομικών. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα παραιτηθεί εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπουτσής ευελπιστεί στη στήριξη ενός σημαντικού κομματιού του κομματικού μηχανισμού που ελέγχεται από τον κ. Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ενώ συνεχίζει τα τηλεφωνήματα και τις επαφές με βουλευτές και κομματικά στελέχη για να συγκεντρώσει τις 95 απαιτούμενες υπογραφές.
Ο κ. Στέφανος Τζουμάκας που επίσης έχει εκδηλώσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να μαζέψει τις υπογραφές που απαιτούνται και αναμένεται να ζητήσει να επαναληφθεί η διαδικασία του 2007 όταν de facto ανακηρύχθηκαν υποψήφιοι -κατά παράβαση του καταστατικού- οι κύριοι Παπανδρέου, Βενιζέλος και Κώστας Σκανδαλίδης.
Ο αυτοχρισθείς υποψήφιος Μιχάλης Χρυσοχοίδης έχει απομονωθεί πολιτικά και αναζητεί τρόπο να υπαναχωρήσει από την υποψηφιότητα του και θεωρείται βέβαιο ότι θα στηρίξει τον κ. Βενιζέλο.
Οι «7» αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί με την κοινή τους δήλωση εμφανίστηκαν αποστασιοποιημένοι και αυστηροί προς τους υποψηφίους αλλά είναι σαφές ότι θα στηρίξουν επίσης τον κ. Βενιζέλο.
Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου αναμένεται να καταθέσει το δικό της πολιτικό κείμενο - παρέμβαση στην Εθνική Συνδιάσκεψη.
Ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος συνεχίζει τις επαφές με τους «Νέους Μεταρρυθμιστές» εκφράζοντας σαφώς την αντίθεση του με τις δύο κύριες υποψηφιότητες.
Με ενδιαφέρον αναμένεται εντός της εβδομάδος η παρέμβαση που έχει προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Γιάννης Ραγκούσης.
Οπως έχει γράψει ήδη η iefimerida.gr, ο κ. Ραγκούσης δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος ωστόσο θα καταφέρεται με σαφήνεια εναντίον των κυρίων Βενιζέλου και Παπουτσή.
Τις τελευταίες ημέρες επαναλαμβάνει την άποψη περί της ανάγκης «αλλαγής υποδείγματος». «Η χώρα και η παράταξη χρειάζονται τώρα αλλαγή υποδείγματος. Αλήθειες και όχι συγκάλυψη της κρίσης τους. Ρήξη με το παρελθόν» είναι η γραμμή του.
Οι διαγραμμένοι από το ΠΑΣΟΚ, η κυρία Λούκα Κατσέλη και ο κ. Χάρης Καστανίδης ετοιμάζουν στο μεταξύ νέο κόμμα τις επόμενες ημέρες το οποίο θα απευθύνεται στο «μαλακό υπογάστριο» του ΠΑΣΟΚ εξ αριστερών.




iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου