Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Νομοσχέδιο για το πρόγραμμα «Ήλιος» θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή



Νομοσχέδιο για το πρόγραμμα «Ήλιος» θα καταθέσει τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά από συνάντηση με τον διευθυντή του Ινστιτούτου Ενέργειας και Μεταφορών του JRC (Κοινό Ερευνητικό Κέντρο) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τζιοβάνι ντε Σάντι (Giovanni De Santi).

Το Κοινό Ερευνητικό Κέντρο είναι το επιστημονικό και τεχνικό ερευνητικό ινστιτούτο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει ως αποστολή να παρέχει επιστημονική και τεχνική υποστήριξη για την εφαρμογή των πολιτικών της ΕΕ.

Η συνεργασία του Ινστιτούτου με την Ελλάδα, που συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ, σχετίζεται με τον καθορισμό των βέλτιστων θέσεων ηλιακών πάρκων και γραμμών μεταφοράς για τη δημιουργία ενός ηλεκτρικού διαδρόμου από τη Νοτιανατολική προς την Κεντρική Ευρώπη, με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της πλήρους ανάπτυξης του προγράμματος «HELIOS».

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η ανάπτυξη και η δημιουργία μιας νέας προοπτικής για τη χώρα και τους πολίτες προϋποθέτει επενδύσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγική βάση και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται το σχέδιο «HELIOS» για την εξαγωγή ηλιακής ενέργειας από τη χώρα μας στην υπόλοιπη Ευρώπη, το οποίο η ΕΕ στηρίζει ενεργά, ενώ η υλοποίηση έχει ενταχθεί και στις αποφάσεις Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου τόνισε, εξ άλλου, ότι μεγάλα, καινοτόμα έργα, όπως το πρόγραμμα «HELIOS» με ξεκάθαρη ευρωπαϊκή διάσταση, είναι σημαντικά για τους στόχους της Ένωσης για μια οικονομία χαμηλής χρήσης άνθρακα και, κατά συνέπεια, την επίτευξη των στόχων για τις ΑΠΕ του 2020. Πρόσθεσε δε ότι το σχέδιο «HELIOS», με την προώθηση της καινοτομίας, συντείνει στην προώθηση των στόχων ανάπτυξης και απασχόλησης τους οποίους επιδιώκει η ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου