Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ο Γιώργος… δεν φεύγει!



Τα όσα έλαβαν χώρα στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Κόστα Ρίκα, επιβεβαίωσαν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει καμία πρόθεση να αποχωρήσει από το προσκήνιο και την κεντρική πολιτική σκηνή.
Ακόμη κι αν φύγει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όπως αποχώρησε και από την πρωθυπουργία, θα συνεχίσει να κατέχει δημόσιο αξίωμα, και μάλιστα με διεθνή προβολή και παρεμβατικότητα, καθώς οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στη βεβαιότητα της επανεκλογής του στη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Η πρότασή του άλλωστε να εκλεγεί ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς μέσα από ανοικτές διαδικασίες, έτυχε σημαντικής αποδοχής στις τάξεις των συνέδρων. Μια εξέλιξη που αποτελεί εν πολλοίς πρόκριμα επανεκλογής του, καθώς διατηρεί υψηλή δημοφιλία στις τάξεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και οι «σύντροφοί» του κρίνουν ότι έχει την απαραίτητη διεθνή αναγνωρισιμότητα, για να συνεχίσει να ηγείται.
Η παραμονή του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα έχει αναπόφευκτες συνέπειες και στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. Ο πρώην πρωθυπουργός θα παραμείνει πόλος με διεθνές ρόλο, που θα πρέπει να συνυπολογίζει τόσο ο διάδοχος του Λουκά Παπαδήμου στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και ο ίδιος ο διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.


STATESMEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου