Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ… δεν είναι εδώ



Η δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα», κάθε άλλο παρά διαφέρει από τα ευρήματα των τάσεων προηγούμενων μετρήσεων άλλων εταιρειών, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Η Νέα Δημοκρατία εξελίσσεται στη μόνη σταθερά του πολιτικού συστήματος, συγκεντρώνοντας ποσοστό άνω του 30%, οι δυνάμεις της Αριστεράς… φλερτάρουν με την εξουσία, στο εικονικό σενάριο που κατάφερναν να συνασπιστούν, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός συνεχίζει να πληρώνει βαρύ τίμημα για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, οι Οικολόγοι μπαίνουν οριακά στην επόμενη Βουλή, και η Δημοκρατική Συμμαχία… δεν μπαίνει, επίσης οριακά.
Κάτι… λείπει, είπατε; Μα φυσικά το ΠΑΣΟΚ. Που σε αντίθεση με το ιστορικό σύνθημα των οπαδών και των στελεχών του, δεν είναι εδώ. Το Κίνημα που άσκησε την εξουσία τα δυο προηγούμενα χρόνια, και εξακολουθεί να συνιστά τον πυρήνα της κυβέρνησης Παπαδήμου, βρίσκεται στην 5η θέση, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, τη Δημοκρατική Αριστερά, το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Το δε ποσοστό του, έχει συρρικνωθεί στο 12%, έναντι 13% της Δημοκρατικής Αριστεράς και από 12,5% του Κομμουνιστικού Κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Νέα Δημοκρατία απ’ την άλλη, συγκεντρώνει 30,5%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός 6%, οι Οικολόγοι 3%, και η Δημοκρατική Συμμαχία, το Άρμα Πολιτών και η Χρυσή Αυγή από 2,5%.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου