Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Λοβέρδος: Κινδυνεύει η κυβέρνηση, εάν πειράξετε τον Παπανδρέου για την ΕΛΣΤΑΤ!



Προειδοποίηση Λοβέρδου στη ΝΔ, ότι κινδυνεύει η κυβέρνηση από «μακελειό», εάν  πειραχτεί ο Παπανδρέου στην έρευνα για ΕΛΣΤΑΤ, για ατιμωρησία μιλά η Βάσω Παπανδρέου

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει
«Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου, θα μετατρέψει τη χώρα σε μία χώρα στην οποία υπάρχει μακελειό»,είναι η φράση προειδοποίησης του Ανδρέα Λοβέρδου προς τη Ν.Δ για την πιθανότητα να εγείρει θέμα ειδικού δικαστηρίου για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τη δικογραφία της ΕΛΣΤΑΤ. Μιλώντας στο MEGA ο υπουργός Υγείας με σαφήνεια διατύπωσε την άποψη ότι κινδυνεύει η κυβέρνηση Παπαδήμου, σε περίπτωση που επιχειρηθεί άμεσα, δηλαδή στη Βουλή, η πολιτική αποδόμηση του Γιώργου Παπανδρέου:
«Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου, θα μετατρέψει τη χώρα σε μία χώρα στην οποία υπάρχει μακελειό. Όποιος επιχειρήσει πολιτικά να τον προσβάλει με διάφορα θέματα που αφορούν την πολιτική του, τις επιλογές του, τα ποινικά, η χώρα θα αλλάξει πορεία: Από εκεί που πηγαίνει προς το να μην γονατίσει, θα γίνει μακελειό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Μάλιστα έδωσε συνέχεια στην εχθρική μεταχείριση που επιφύλαξαν ο υπουργός Δικαιοσύνης και το ΠΑΣΟΚ προς τον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη, που συμπεριέλαβε στη δικογραφία την ανάγκη διερεύνησης τυχόν ευθυνών των τέως πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών. Είπε ο κ. Λοβέρδος: «Όφειλε ο εισαγγελικός λειτουργός, όταν υπάρχει μία καταγγελία ενός πολίτη και ακούγεται το όνομα κάποιου που είναι υπουργός, να σταματά επί τόπου, γιατί απαγορεύεται να κάνει αξιολόγηση, γιατί αλλιώς παραβιάζει το Σύνταγμα και τις κείμενες νομοθεσίες, και να αποστείλει το φάκελο στη Βουλή η οποία και θα κρίνει».
Ενώ ο υπουργός Υγείας προειδοποιεί ότι τα περί «κάθαρσης» και «όλα στο φώς» δεν μπορούν να αφορούν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του κινήματος Βάσω Παπανδρέου, ευθέως υποστηρίζει ότι «ο ένας κρατάει τον άλλον και δεν μπαίνει κανείς φυλακή»...
Μιλώντας στην “Real News” η κ. Παπανδρέου θέτει θέμα ατιμωρησίας και των πολιτικών που πλούτισαν ξαφνικά και σημειώνει: «Ποιος κρατάει ποιόν; Ο ένας κρατάει τον άλλον και δεν μπαίνει κανείς φυλακή». Ασκεί κριτική ότι ατιμωρησία υπήρχε και με τη διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, ενώ ζητά ουσιαστικό έλεγχο των «πόθεν έσχες» των πολιτικών, ειδικά όσων έχουν χρηματίσει υπουργοί.   
Στον αντίποδα, πιο διαλλακτικός από την σκληρή ανακοίνωση του κ. Μιχελάκη εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος υπογράμμισε ότι «υπάρχουν ασφαλώς τεράστιες πολιτικές ευθύνες για τον χειρισμό της υπόθεσης του ελλείμματος και όλων όσων έγιναν, από την ημέρα των εκλογών», αλλά τάχθηκε κατά της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής τουλάχιστον την παρούσα περίοδο:
«Βεβαίως πρέπει να ερευνήσουμε τις έγινε και πώς έγινε, αν μη τι άλλο για να αποδοθεί η αλήθεια» πρόσθεσε ο κ. Παπαθανασίου, συμπληρώνοντας: «Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να μην γίνουν εκατό χιλιάδες εξεταστικές. Αυτή τη στιγμή ας μείνουμε εδώ και ας αφήσουμε το τι έγινε πριν από 2,5 χρόνια. Βεβαίως πρέπει να ελεγχθεί, αλλά, επαναλαμβάνω, δεν πιστεύω εγώ προσωπικά ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι το σημαντικότερο ζήτημα».
Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούληςαναφέρει πώς «οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αντί να κοκορομαχούν αποπροσανατολιστικά  στο βωμό φθηνών μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, οφείλουν να αναγνωρίσουν και να αναλάβουν τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες που έχουν και οι δύο. Τόσο για τα μεγάλα ελλείμματα, όσο και για τις μαγειρεμένες στατιστικές.
Η ελληνική βουλή οφείλει, εξετάζοντας σε βάθος όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, να καταλογίσει τις προφανείς πολιτικές ευθύνες, διακρίνοντας τες προσεκτικά, χωρίς τα «χρωματιστά γυαλιά» της μικροκομματικής σκοπιμότητας, από τις ενδεχόμενες ποινικές  ευθύνες πολιτικών προσώπων».


Eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου