Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ο Σαμαράς υψώνει ανάχωμα αξιοπρέπειας



Η σημερινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ήρθε να καταδείξει την ειλημμένη απόφαση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υψώσει ανάχωμα αξιοπρέπειας, απέναντι στην περαιτέρω υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, που προκαλείται από τα μέτρα κοινωνικού-σοκ του Μνημονίου.
Η συζήτηση του Αντώνη Σαμαρά με τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ περιστράφηκε γύρω από το σύνολο των εργασιακών σχέσεων στην Ελλάδα, και το πώς τείνουν να διαμορφωθούν αυτές λόγω των δεσμευτικών απαιτήσεων και τελεσιγράφων του Μνημονίου.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος πιστώνεται την έγκαιρη διαπίστωση περί του αδιέξοδου δρόμου στον οποίο οδηγεί την Ελλάδα η εφαρμογή του Μνημονίου, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να επιτρέψει να επιβληθεί περικοπή στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Μια εναλλακτική τακτική δηλαδή την οποία φαίνεται να μην απορρίπτει το Μέγαρο Μαξίμου, εφόσον  ο διάλογος μεταξύ των κοινωνικών εταίρων δεν οδηγήσει στο αποτέλεσμα το οποίο… απαιτεί η τρόικα.
Διεφάνη πάντως για άλλη μια φορά ότι ο Αντώνης Σαμαράς προσεγγίζεται και από τους εκπροσώπους των κοινωνικών ομάδων ως ο εν αναμονή πρωθυπουργός. Εκείνος ο οποίος θα κληθεί να διαχειριστεί πολιτικά, και έχοντας την έγκριση της πλειοψηφίας των κοινωνίας, μέσω εκλογών, την εθνική ανάγκη της εξόδου από την κρίση χωρίς απώλειες.


Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου