Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Συμφώνησαν σε κυβέρνηση συνεργασίας



Σε συμφωνία για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, που θα αναλάβει να «κουβαλήσει» τη χώρα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, κατέληξαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς, στην αποψινή συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του Κάρολου Παπούλια, ο οποίος είχε κομβικό ρόλο στις ζυμώσεις.
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, στέκεται στη συμφωνία των δυο πολιτικών αρχηγών, και παραπέμπει στο αυριανό 24ωρο τις τελικές συζητήσεις, για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, τη μορφή καθώς και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την καινούρια κυβέρνηση συνεργασίας.
Η συγκεκριμένη μεθοδολογία κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη διεθνή κοινότητα, το ενδιαφέρον της οποίας ήταν «καρφιτσωμένο» πάνω στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Να κατευναστεί το κλίμα διεθνούς αβεβαιότητας, και να απορροφηθούν οι νέες, θετικές εξελίξεις από τα ασιατικά χρηματιστήρια, που ανοίγουν τις επόμενες ώρες, και εν συνεχεία το σύνολο των διεθνών αγορών.
Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας δίνει έμφαση στην πολιτική στόχευση της νέας κυβέρνησης που θα συγκροτηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, και είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συμφωνίας των Βρυξελλών την 27η Οκτωβρίου, σχετικά με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, και εν συνεχεία οι πρόωρες εκλογές.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου