Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Έχουν και οι Βρετανοί “βαθύ ΠΑΣΟΚ”;



Μπροστά σε «επικές» απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκεται η βρετανική κυβέρνηση, καθώς τα συνδικάτα του δημοσίου τομέα προειδοποιούν με διαδηλώσεις μακράς διαρκείας, αντιδρώντας στα μέτρα τα οποία προωθούν οι Κάμερον-Κλεγκ, για εξορθολογισμό της λειτουργίας του κράτος.
Δυστυχώς, όπως συμβαίνει και στα του οίκου μας, ο «εξορθολογισμός» συνεπάγεται απολύσεις, μόνο που στη Γηραιά Αλβιόνα ο αριθμός εκείνων που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους στο δημόσιο, μπορεί δυνητικά ακόμη και να ξεπεράσει τις 300.000.
Η συγκυβέρνηση των Τόρις με τους Φιλελευθέρους, αποσκοπούσε στο να κερδίσει πολιτικό χρόνο, και να λειάνει τις εντυπώσεις από την αναμενόμενη ανάκαμψη των Εργατικών, υπό τη νέα ηγεσία του Εντ Μίλιμπαντ.
Το σχέδιο ήταν δομικά σωστό. Μόνο που οι Φιλελεύθεροι και ειδικότερα ο Νικ Κλεγκ, αποδείχτηκανεξαιρετικά αδύναμοι στο να συγκρατήσουν την οργή του εκλογικού σώματος που βρισκόταν… αριστερά της Κεντροδεξιάς.
Με αποτέλεσμα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι Εργατικοί να έχουν καταφέρει να περάσουν μπροστά, οι Τόρις να αντέχουν, έστω και στη δεύτερη θέση, οι Φιλελεύθεροι όμως να ακολουθούν δημοσκοπικό κατήφορο, που πυροδότησε συζητήσεις ακόμη και για αντικατάσταση του Νικ Κλεγκ.
Φυσικά, οι επαπειλούμενες κινητοποιήσεις των Βρετανών δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι και τόσο… αυθόρμητες. Υπάρχουν και εκεί συνδικαλιστές από το αντίστοιχο «βαθύ ΠΑΣΟΚ». Είναι ο συνδικαλιστικός βραχίονας του Εργατικού Κόμματος. Τα «σηκωμένα μανίκια» με τα οποία τα έβαλε ο Τόνι Μπλερ, και κατάφερε να τους παραμερίσει.
Για να έρθει ο… λάθος Μίλιμπαντ, μιας και ο πρώην ΥΠΕΞ Ντέιβιντ ήταν ο πραγματικά χαρισματικός, και να στηρίξει την πολιτική του αντεπίθεση στους παρωχημένους συνδικαλιστές.
Η ιστορία βέβαια μπορεί και να τον δικαιώσει. Με μια εκλογική νίκη. Μόνο που, για να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, θα έχει θυσιάσει τις επόμενες γενιές.

STATESMEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου