Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η Κίνα δημιουργεί το δικό της δίκτυο παγκόσμιας εύρεσης θέσης και ναυτιλίας



ΕκτύπωσηE-mail
20-06-2011 
0Share
ImageΜέχρι το τέλος του 2011 η Κίνα θυα έχει θέσει σε τροχιά 3 με 4 δορυφόρους ναυτιλίας Beidou  μέρος του παγκόσμιου συστήματος ναυτιλίας –ανάλογο του αμερικανικού GPS ή του ρωσικού GLONASS- που ετοιμάζει το Πεκίνο. Οι δορυφόροι τύπου Beidou θα παράσχουν παθητική δυνατότητα εύρεσης θέσης ενώ θα μπορούν επιπλέον να χρησιμοποιούνται για επικοινωνίες περιορισμένου όμως όγκου πληροφοριών.
Το παραπάνω ανακοίνωσε ο Ran Chengqi διευθυντής του Κινεζικού δορυφορικού συστήματος προσθέτοντας πως η Κινά έχει εκτοξεύσει μέχρι σήμερα 8 δορυφόρους Beidou, Με την εξαίρεση κάποιων δορυφόρων οι οποίοι χρησιμοποιούνται για δοκιμές και πιστοποίηση συστημάτων το βασικό σύστημα «3+3» δορυφόρων έχει ήδη κατασκευαστεί, δήλωσε ο Chengqi απέφυγε όμως να πει εάν βρίσκεται σε τροχιακή λειτουργία ή όχι. Περιορίστηκε μόνο να πει πως ο εξοπλισμός εδάφους είναι ήδη έτοιμος και λειτουργεί καλά. Μέχρι το 2012 ακόμη 8 δορυφόροι Beidou θα έχουν εκτοξευθεί για να συμπληρώσουν το υπάρχων δίκτυο.
Σε σχέση με τη συμβατότητα του συστήματος Beidou με άλλα διεθνή συστήματα που βρίσκονται σε υπηρεσία ο Chengqi είπε πως η Κίνα ήδη εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση έτσι τα δεδομένα του δικού της συστήματος να είναι διαθέσιμα και σε πολιτικές εφαρμογές ναυσιπλοίάς οπουδήποτε στον πλανήτη.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου