Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Η πρόταση Σαμαρά στον Γιώργο για την έξοδο από την κρίση



15.06.2011STATESMEN
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι αυτός που σηκώνει πάνω του το βάρος της εξεύρεσης ρεαλιστικής λύσης για την υπέρβαση του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχουμε οδηγηθεί.
Όπως διέρρευσε από τη Συγγρού, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τον Πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε στον Γιώργο Παπανδρέου δυο κρίσιμες παραμέτρους, για την εξεύρεση κοινού βηματισμού, που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Πρώτον, στη νέα Κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, Πρωθυπουργός να μην είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά κάποιο άλλο πρόσωπο ευρείας αποδοχής, που θα σηματοδοτήσει το νέο ξεκίνημα.
Δεύτερον, το κεντρικό πολιτικό διακύβευμα της καινούριας Κυβέρνησης να είναι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με την τρόικα, από καλύτερη αφετηρία, ώστε να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας.
Ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε ακόμη και ζήτημα θεαματικών πολιτειακών αλλαγών, μέσω μιαςρηξικέλευθης Αναθεώρησης του Συντάγματος, που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, και θα απαντά στα αιτήματα των «Αγανακτισμένων» Ελλήνων.
STATESMEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου