Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Fitch: Υποβάθμιση και ..."απειλή" για την Ελλάδα









 ΧΡΗΣΤΙΚΑ 

 Real Time ΧΑ

 Λογιστικές


Κατά τρεις βαθμίδες, σε Β+ από ΒΒ+ υποβάθμισε την Ελλάδα η Fitch με την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας να παραμένει σε Rating Watch Negative, στον προθάλαμο περαιτέρω υποβάθμισης.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η υποβάθμιση αντανακλά το μέγεθος της πρόκλησης που έχει μπροστά της η Ελλάδα, στην προσπάθειά της να υλοποιήσει ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα δημοσιονομικών και δομικών μεταρρυθμίσεων, και παράλληλα να βάλει τα θεμέλια για μια διατηρήσιμη οικονομική ανάκαμψη.

Σύμφωνα με τη Fitch, η αξιολόγηση Β+ αντανακλά την εκτίμησή της ότι θα χορηγηθεί νέα οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ και ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν θα υποστούν "ήπια αναδιάρθρωση" ή "re-profiling" που θα πυροδοτούσε ένα πιστωτικό γεγονός και θα οδηγούσε σε "αξιολόγηση χρεοκοπίας" από τη Fitch.

Μια επιμήκυνση της ωρίμανσης των υφιστάμενων τίτλων θα θεωρούταν από τη Fitch ως χρεοκοπία και η πιστοληπτική ισχύς της Ελλάδας θα αξιολογούταν ανάλογα, σημειώνει.

Ο οίκος υπογραμμίζει ότι απαιτούνται νέα κεφάλαια για την Ελλάδα για να αντιμετωπιστεί το κενό χρηματοδότησης που αναμένεται να προκύψει το 2012, "μια βασική αδυναμία του τρέχοντος προγράμματος της ΕΕ και του ΔΝΤ που η Fitch είχε τονίσει από την προηγούμενη αξιολόγηση της χώρας", αναφέρει.
 
 
Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου