Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Η Moody’s “ξορκίζει” τη χρεοκοπία της Ελλάδας

16.05.2011ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ


Τις δυσμενείς προεκτάσεις που θα είχε μια πιθανή χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας επισημαίνει η «Moodys», θέλοντας να τονίσει πως επί της ουσίας μια τέτοια εξέλιξη δεν συνιστά ρεαλιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της χώρας μας, αλλά και συνολικά της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τον διεθνή Οίκο Αξιολόγησης, παρά το γεγονός ότι η άμεση έκθεση των τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ελληνικό χρέος είναι περιορισμένη, μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγούσε σε πλήρη αποσταθεροποίηση. Οι αναλυτές της «Moody’s» προσθέτουν ότι θα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο στην πράξη να ελεγχθεί ο πλήρης αντίκτυπος μιας χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας στις αγορές κεφαλαίου της Ευρώπης.
Ο διεθνής Οίκος Αξιολόγησης ανήκει σε εκείνους που τον τελευταίο χρόνο έχουν προχωρήσει σε διαδοχικές υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να δυσχεράνουν το διεθνές κλίμα για τη χώρα μας, και να βγάλουν από την ατζέντα κάθε ενδεχόμενη συζήτηση για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, εντός του 2012.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου