Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Mέτρα κατά της φοροδιαφυγής ανακοινώνονται με στόχο είσπραξη 3,5 δις σε τρία χρόνια

01/05/2011

κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Αν και η φοροδιαφυγή υπολογίζεται ότι στοιχίζει ετησίως στο Δημόσιο πάνω από 15 δις ευρώ, το πακέτο μέτρων που θα παρουσιάσει τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στο πλαίσιο του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής έχει στόχο να συγκεντρώσει έσοδα 3,5 δις σε μία τριετία, κάτι που δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν ελπίζει σε μεγαλεπήβολα αποτελέσματα.

Τα μέτρα θα επιτρέπουν το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, κυρίως για φορολογούμενους που έβγαλαν προσφάτως  χρήματα στο εξωτερικό χωρίς αυτά να δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις, ενώ παράλληλα θα ισχύσει ο  έλεγχος του «πόθεν έσχες» για όλους τους φορολογούμενους. Για το τελευταίο μέτρο βέβαιο ο υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να εξηγήσει πως θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο, όταν ο αρμόδιος για τον σχετικό έλεγχο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, δεν διαθέτει στην υπηρεσία του το αναγκαίο προσωπικό και την κατάλληλη υποδομή.
Αυτό σημαίνει ότι μάλλον βασικό ρόλο στους ελέγχους θα έχει το ΣΔΟΕ και σύμφωνα με πληροφορίες κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής που βρίσκονται ήδη στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών αλλά και επαγγελματίες και επιχειρήσεις που θεωρούνται «υψηλής επικινδυνότητας φοροδιαφυγής» (καλλιτέχνες, τραγουδιστές, παράγοντες του ποδοσφαίρου, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, γιατροί, τεχνικές εταιρείες και ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής)

Eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου