Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Όλοι μαζί ή… μόνος του;

14.04.2011NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Τη σημερινή ημέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου φρόντισε εγκαίρως να την αδειάσει από ραντεβού, υποχρεώσεις και… αντιπερισπασμούς. Ήθελε να προετοιμαστεί όσο καλύτερα γινόταν, για το αυριανό 24ωρο, εκεί όπου θα κληθεί να δώσει μια προσωπική πολιτική μάχη: Στο υπουργικό συμβούλιο, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, στην κοινωνία.
Ο Πρωθυπουργός δείχνει αποφασισμένος να μην κάνει πίσω. Το αποκάλυψε ο Γιώργος Πεταλωτής, για την υπόθεση των υποβρυχίων, που αφορά πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ωστόσο ότι συνιστά κεντρική πολιτική επιλογή και κατεύθυνση. Ακόμη κι αν χρειαστεί να συγκρουστεί με το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου θα οδηγήσει την κόντρα στα άκρα. Προσδοκώντας ότι το δικό του πολιτικό κεφάλαιο, είναι πολύ πιο σημαντικό, και κυρίως χρήσιμο για την Ελλάδα αλλά… και το ΠΑΣΟΚ.
Το δίλημμα που ενδεχομένως είχε κάποτε μέσα του ο Πρωθυπουργός, το έχει ξεπεράσει, και το έχει απαντήσει επαρκώς, προ πολλού. Τώρα λοιπόν ήρθε η στιγμή του διλήμματος προς τους «στρατιώτες» του: «Θα πάμε μαζί, και όλοι, ή μόνος μου;». Στην πρώτη περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ συντεταγμένα θα επιχειρήσει να ανακτήσει τους ψυχικούς δεσμούς του με την κοινωνία, και με τα λαϊκά στρώματα που παραδοσιακά το στήριζαν. Στη δεύτερη περίπτωση, ο Γιώργος Παπανδρέου θα καταστεί απρόβλεπτος. Και οι εξελίξεις θα τρέχουν… 100αρι.

Πηγή:  Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου