Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ : ΣΤΑ 638 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ

Στα 638 εκατ. ευρώ υπολογίζει ο επόπτης του χαρτοφυλακίου ζωής της Ασπις Πρόνοια ΑΕΓΑ Ι. Παντελίδης το συνολικό ύψος των υποχρεώσεων της εταιρείας προς τους ασφαλισμένους, σύμφωνα με την έκθεσή του που υπέβαλε την Πέμπτη 14 Απριλίου στη...
Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τραπέζης της Ελλάδος.

Με βάση τα συμπεράσματα της έκθεσης ο κ. Παντελίδης αναφέρει ότι για τα κλασσικά εφάπαξ καταβολής ασφαλιστήρια συμβόλαια η εταιρεία οφείλει 260 εκατ. ευρώ στους κατόχους τους, για τα κλασσικά τμηματικών καταβολών ασφαλιστήρια συμβόλαια οφείλει 160 εκατ. ευρώ, για τα επενδυτικά (unit linked) ασφαλιστήρια συμβόλαια οφείλει 190 εκατ. ευρώ και για τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια η εταιρεία οφείλει 28 εκατ. ευρώ.

Οπως επισημαίνει στην επιστολή του προς την εποπτική αρχή, δεν κατέστη δυνατή η μεταβίβαση των χαρτοφυλακίων ζωής «λόγω ειδικών δυσκολιών που αντιμετώπισα στην εκτέλεση των καθηκόντων που μου ανετέθησαν».

Και σημειώνει πως «κατά το αρχικό στάδιο ανάληψης των καθηκόντων μου, πραγματοποίησα συναντήσεις με εκπροσώπους ασφαλιστικών εταιρειών και παρουσίαση σε αυτούς στοιχείων του χαρτοφυλακίου ασφαλιστηρίων συμβολαίων της εταιρείας, για να εξετάσω κατά πόσο υφίστατο ενδιαφέρον από πλευράς τους για την ανάληψη των χαρτοφυλακίων ζωής της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, όμως η πλήρης ασάφεια, η οποία υφίστατο για την πραγματική κατάσταση στην οποία ευρίσκοντο, καθιστούσε αδύνατη την από πλευράς μου σαφή ενημέρωση τους και κατ΄επέκταση καθιστούσε πλήρως αδύνατη την οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση με (εν δυνάμει) ενδιαφερομένους εκπροσώπους ασφαλιστικών εταιρειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου