Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Ο Γιώργος ζήτησε από τους υπουργούς απολογισμό!

09.04.2011OFF THE RECORD


Στο… παρά κάτι του ανασχηματισμού φαίνεται ότι βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μετά την εσπευσμένη επιστροφή του από τη Βαρσοβία χθες, ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε με τους υπουργούς, από τους οποίους ζήτησε να του ετοιμάσουν δισέλιδο report με όσα έχουν κάνει μέχρι σήμερα στον τομέα ευθύνης τους, και με τις εκκρεμότητες κυβερνητικού έργου που υπάρχουν, μέχρι αύριο Κυριακή!
Η εξέλιξη αυτή σήμανε συναγερμό στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καθώς όλοι τη μετέφρασαν ως πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να έχει πλήρη και χαρτογραφημένη εικόνα της Κυβέρνησής του, προτού πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για τις αλλαγές σε επίπεδο υπουργών και υφυπουργών.
Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά βαρύ, και αναμένεται να πυροδοτήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Κορυφαία στελέχη του Κινήματος εκτιμούν ότι είναι πολύ δύσκολο πλέον να διατηρηθεί στη θέση του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά το απρόσμενο πολιτικό «τσαλάκωμα» που υπέστη για το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια.
Και εύλογα γίνεται αντιληπτό ότι ενδεχόμενη αλλαγή του Υπουργού Οικονομικών, θα πρέπει να συνοδεύεται από συνολικότερη αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος, προκειμένου να δώσει την αίσθηση του νέου ξεκινήματος, και να επιτρέψει στο ΠΑΣΟΚ να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει.
Δεν είναι άλλωστε λίγοι που εκτιμούν ότι ο ανασχηματισμός αποτελεί το αναγκαίο βήμα στο οποίο θα προχωρήσει ο Πρωθυπουργός, για να κερδίσει η Κυβέρνησή του πολιτικό χρόνο, να ανακατέψει την τράπουλα, και να διαμορφώσει τις κατάλληλες πολιτικές συνθήκες, ώστε να οδηγηθεί στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών, τους αμέσως επόμενους μήνες.

Πηγή:  Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου