Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ξέρει ο Παπακωνσταντίνου τον… Cavallo;

06.04.2011ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ


Αν βρεθείτε στην Αργεντινή και ρωτήσετε να σας πουν αν γνωρίζουν κάποιον κύριο με το όνομα Domingo Cavallo, στην καλύτερη περίπτωση θα σας κοιτάξουν περιφρονητικά και θα συνεχίσουν το δρόμο τους. Ωστόσο, έχει σημασία να μάθει γι αυτόν τον κύριο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, όχι τόσο γιατί ήταν στην ίδια θέση όταν η Αργεντινή πέρασε την πόρτα του ΔΝΤ, αλλά γιατί επί των ημερών του ο αριθμός των θυμάτων της κρίσης ξεπέρασε τους 25 χιλιάδες. Σήμερα ο συνάδελφος του δικού μας υπουργού ζει(με ή χωρίς τύψεις δεν έχει σημασία) στις ΗΠΑ.
Η περίπτωση του κυρίου Παπακωνσταντίνου δεν είναι ίδια- άλλωστε οι Έλληνες δεν έχουμε βιώσει ακόμα τις συνέπειες- αλλά είναι παρόμοια. Χρησιμοποιεί τα Μέσα διαμορφώνοντας στη κοινή γνώμη ένα κλίμα οικονομικού ρεαλισμού, το οποίο σ’ ένα φοβισμένο κόσμο δημιουργεί την αίσθηση της αναγκαιότητας, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση έρχεται συμπληρωματικά να συνδράμει το έργο του προβάλλοντας το ιδεολόγημα της κάθαρσης. Έτσι κάθε φορά που ετοιμάζονται να πάρουν μέτρα «σκάει» κι ένα σκάνδαλο από το παρελθόν, ώστε να γίνει «πασατέμπος» για να περνάει ο χρόνος και να στρέφεται το ενδιαφέρον αλλού.
Όπως φαίνεται, όμως, το ιδεολόγημα καταρρέει και μαζί του καταρρέουν και τα διλήμματα περί πτώχευσης, τα οποία χρησιμοποιούν για να φοβίσουν και να πανικοβάλουν. Ο κόσμος, παρά την προπαγάνδα, αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι ο εξορθολογισμός του ελλείμματος και η αποπληρωμή του χρέους είναι ανέφικτα. Με την ακολουθούμενη πολιτική είναι βέβαιο ότι, η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει μέχρι το 2013. Μέχρι τότε, και αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θα εκτιναχθεί η ανεργία, θα υποβαθμισθεί κοινωνικά η μεσαία τάξη και η φτώχια θα θυμίζει «τσουνάμι» που στο πέρασμα του δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο.
Το ΠΑΣΟΚ ως «Κίνημα», θα πρέπει να σκεφθεί σοβαρά τη συμμετοχή του στη μετατροπή της χώρας σε οικόπεδο την οποία σχεδιάζει ο κύριος Παπακωνσταντίνου με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργικού Συμβουλίου. Να σκεφθεί σοβαρά αν το εθνικό συμφέρον συνάδει με μια κυβέρνηση η οποία λειτουργεί και συμπεριφέρεται ως υπάλληλος, τον οποίον μάλιστα ελέγχει η τρόικα για την αποδοτικότητά του. Αν πιστεύουν τα στελέχη και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι, στηρίζοντας τον κύριο Παπακωνσταντίνου στηρίζουν τη κοινωνία, ας ψάξουν να μάθουν τι απέγινε ο Cavallo και όλοι εκείνοι που στήριζαν την πολιτική του.

Πηγή: Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου