Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

40 δισ. ευρώ καταθέσεις στις τράπεζες έφυγαν στο εξωτερικό ή έγιναν χρυσός!

ΓΑΤΟΣ:  Λεφτά όσοι είχαν τα έβγαλαν έξω, ενώ ο Παπανδρέου φορολογεί τους Έλληνες για να μαζέψει χρήματα. Φορολογεί όμως τους μή έχοντες και μή κατέχοντες



κλικ στην εικόνα για να μεγαλώσεικλικ στην εικόνα για να μεγαλώσει

Άδειασαν τα Ταμεία των Τραπεζών από ρευστό. Κατά 40 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι ιδιωτικές καταθέσεις στις τράπεζες και από αυτά, τα 34 δισ. έκαναν «φτερά», κατά το πρώτο εξάμηνο του 2010. Οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ έγιναν καταθέσεις στο εξωτερικό, κυρίως της Αγγλίας και της Κύπρου, αλλά και έντοκα γραμμάτια και χρυσός!
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τη μελέτη της Διεύθυνσης Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία Ελλάδα και Ιρλανδία είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες καταθέσεων μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.
Εκτιμάται μάλιστα, ότι η μείωση των καταθέσεων αναμένεται να συνεχιστεί το 2011 με σημαντικά ηπιότερο ρυθμό, ενώ η ανάκαμψη θα αρχίσει σταδιακά απο τα τέλη του 2012.
Σημειώνεται ότι τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βρέθηκαν από τις αρχές του 2009 - και για πρώτη φορά μετά την είσοδό της χώρας στην ΟΝΕ- σε κατάσταση χρηματοδοτικού ελλείμματος καθώς το διαθέσιμο εισόδημα και ο δανεισμός τους δε μπορούσαν να καλύψουν τις καταναλωτικές και επενδυτικές τους δαπάνες καθώς και τις ανάγκες αποπληρωμής του χρέους τους. Ως εκ τούτου αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τμήμα του αποθέματος του χρηματοπιστωτικού πλούτου τους, το οποίο αποτελείται ως επί το πλείστον από τραπεζικές καταθέσεις για κάλυψη της τρέχουσας δαπάνης τους.

Πηγή:  Eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου