Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Αμπελουργός στην...Πάτμο



   Με στόχο να σπάσει την τουριστική «μονοκαλλιέργεια» στο νησί της Πάτμου, ένας Έλληνας του εξωτερικού, ο Ιωσήφ Ζησιάδης, βουλευτής στην Ελβετία, προχωράει στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου αγρο-οικολογικού σχεδίου.

    Πρόκειται για το σχέδιο «Πάτοινος», που θα ξεκινήσει στην Πέτρα της Πάτμου από τις 26 και θα διαρκέσει έως τις 29 Μαρτίου.

    Ο Ιωσήφ Ζησιάδης παραθερίζει στην Πάτμο, σχεδόν κάθε χρόνο, από το 1986. Είναι βουλευτής στην Ελβετία και υπηρέτησε ως υπουργός Δικαιοσύνης, Αστυνομίας και Στρατιωτικών Υποθέσεων στο Καντόνι του Βω. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, από Έλληνα πατέρα και εβραία μητέρα, αλλά υποστηρίζει τους αγώνες του παλαιστινιακού λαού. Έζησε στην Αθήνα, αλλά σε ηλικία έξι χρόνων μετακόμισε με την οικογένεια του στην Ελβετία. Αριστερός στα πολιτικά φρονήματα, παρότι υπήρξε πάστορας της Ευαγγελικής αποστολής της Γαλλίας.

    Σε µία έκταση 30 στρεμμάτων ο Ιωσήφ Ζησιαδής, μαζί με άλλους Ελβετούς, θα δημιουργήσει στην Πάτμο έναν αμπελώνα µε τοπικές ποικιλίες σταφυλιών, ελαιοτριβείο, σχολή οίνου και τράπεζα σπόρων. Υπολογίζεται ότι η επένδυση θα στοιχίσει περίπου 500.000 ευρώ.

ΓΑΤΟΣ: ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ κ. ΙΩΣΗΦ ΖΗΣΙΑΔΗ.  ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΟΦΕΛΗΘΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ Η ΠΑΤΜΟΣ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου