Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Ο Σαμαράς κλείνει το μέτωπο με τη Ρωσία



Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ, ήταν απλώς ο πρόλογος μιας εκστρατείας διεθνούς κινητικότητας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αναλαμβάνει να στηρίξει τη χώρα σε μια οριακή συγκυρία, και να «διορθώσει» τα λάθη που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η Ελλάδα σε διεθνή απομόνωση.
Έτσι, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, όπου θα έχει επαφές με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, κλείνοντας το μέτωπο που άνοιξε ανάμεσα στην Αθήνα και τη Μόσχα τα δυο τελευταία χρόνια, λόγω της πολιτικής που επέλεξε να εφαρμόσει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η Μόσχα δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε ουσιαστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, που θα τονώσουν την οικονομία της Αθήνας, από τη στιγμή που θα «ξεπαγώσουν» οι ελληνορωσικές σχέσεις.
Επιπλέον, ο Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει να επισκεφτεί ακόμη τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και την Κίνα, προκειμένου να έχει συζητήσεις με τις ηγεσίες οι οποίες καθορίζουν τις τύχες του πλανήτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά των ηγεσιών των παραπάνω χωρών, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για ανταλλαγή απόψεων με τον Αντώνη Σαμαρά, στο πρόσωπο του οποίου βλέπουν τον πολιτικό ο οποίος θα κληθεί, μετά τις επερχόμενες εκλογές, να σηκώσει το βάρος για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση χρέους που διέρχεται.


Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου