Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

«Συμφώνησαν για μένα, τα 'σπασαν για τους υπουργούς»



Φως στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις των τελευταίων ωρών έριξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που τον έφεραν να προσεγγίζεται από τα δύο μεγάλα κόμματα για να αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού. Παράλληλα, διέψευσε τις πληροφορίες που έφεραν ως επικρατέστερο τον Λ. Παπαδήμο για επικεφαλής της νέας κυβέρνησης.
(φωτογραφία αρχείου)(φωτογραφία αρχείου)Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής ο Απ. Κακλαμάνης τόνισε πως "σε ό,τι με αφορά συναντήθηκα με τον Γ. Παπανδρέου και τον Αντ. Σαμαρά, συμφωνήσαμε."

"Από εκεί και πέρα υπήρχαν ορισμένα θέματα σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του έργου αυτής της κυβέρνησης και τη συμμετοχή προσώπων".
"Δεν μου έθεσαν κανένα όρο αν θα αλλάξουν υπουργούς, αλλά σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή προσώπων που θα σηματοδοτούν στον ελληνικό λαό ότι αυτά τα δύο κόμματα κάνουν ένα μορατόριουμ για 2-3 μήνες..."
"Αυτή η προϋπόθεση σημαίνει πως πρέπει να έρθουν στελέχη και από τη Ν.Δ. και από το ΠΑΣΟΚ και αντί να παίζουν κάποιοι τον αντιμνημονιακό λαϊκισμό ή κάποιοι άλλοι κάτι άλλο..."
"Ελπίζω το νέο πρόσωπο που θα επιλεγεί να είναι εξοπλισμένο με μια τέτοια στελέχωση της νέας κυβέρνησης".

Αναφερόμενος στο πλήθος σεναρίων που εμφάνιζαν ως βέβαιο πρωθυπουργό τον Λ. Παπαδήμο, ο Απ. Κακλαμάνης τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους πως ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ "δεν έχει ιδέα" για τις διεργασίες.

Ο Απ. Κακλαμάνης, τέλος, επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. στο πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού.

Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου