Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η Αριστερά περιμένει τις δημοσκοπήσεις



Η συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, με τη συμμετοχή και την πολιτική στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, διαμορφώνει νέα δεδομένα και στον πολιτικό χώρο που βρίσκεται… στα αριστερά του Κέντρου.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά, ακόμη και οι Οικολόγοι και το Άρμα Πολιτών, που δεν συμμετέχουν στο νέο εγχείρημα, προσδοκούν να μονοπωλήσουν την αντι-μνημονιακή ρητορική. Τόσο σε πολιτικό-κοινοβουλευτικό, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας.
Στα επιτελεία των κομμάτων της Αριστεράς έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε τρεις παραμέτρους: Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, που θα έχει Πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο,τις προγραμματικές δηλώσεις της, καθώς και τις πρώτες δημοσκοπήσεις, που θα καταδείξουν και τις διαθέσεις της κοινωνίας.
Οι δημοσκοπήσεις που είχαν διενεργηθεί πριν από τις τελευταίες εξελίξεις, έφερναν τα κόμματα της Αριστεράς σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά, και με τάση διεμβολισμού της παραδοσιακής εκλογικής βάσης του ΠΑΣΟΚ, με δεδομένο και το γεγονός ότι το σημερινό κυβερνών κόμμα εμφανίζει μόνιμη και ραγδαία φθορά, με τη συσπείρωσή του να έχει κατρακυλήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου