Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα την Τετάρτη



Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης. Συγκεντρώσεις σε Κλαυθμώνος και Ομόνοια. 
Κορυφώνονται την Τετάρτη οι αντιδράσεις κατά της εργασιακής εφεδρείας και των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 10:30 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ
Τα μέσα μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας, στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν οι διαδηλωτές. Το μετρό θα λειτουργήσει κανονικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Αντίθετα, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν για 24 ώρες οι συρμοί του ΟΣΕ και του προαστιακού.
Όσοι σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν αεροπλάνα, θα πρέπει να τροποποιήσουν τα σχέδιά τους, καθώς στην 24ωρη απεργία, συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Χωρίς γιατρούς και δικηγόρους
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίας Υγείας Πρόνοιας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην απεργία.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία  θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της με τετράωρη στάση εργασίας στις 13 Οκτωβρίου από τις 11:00 έως τις 15:00 και με 24ωρη απεργία στις 19 Οκτωβρίου.
Κλειστά θα παραμείνουν, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, καθώς οι φύλακες θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Στην απεργία θα συμμετέχουν  και οι δικηγόροι. Διαμαρτύρονται για "την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, την ειδική έκτακτη εισφορά και το τέλος ακινήτων, τη δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, την επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την επιβολή ΦΠΑ 23%".
Κλειστά θα παραμείνουν και όλα τα δικαστήρια της χώρας, καθώς οι δικαστικοί υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.
Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ στις 5 και 19 Οκτωβρίου αποφάσισαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην εκπαίδευση.
Κλειστά θα παραμείνουν και τα ΤΕΙ της χώρας, λόγω συμμετοχής των καθηγητών στις κινητοποιήσεις.
Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Με προβλήματα θα γίνεται η διακίνηση εμπορευμάτων στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, καθώς και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών θα πάρουν μέρος στην απεργία.


News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου