Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ...Άσκηση προσομείωσης μίας ελληνικής στάσης πληρωμών ζήτησαν οι Ευρωπαίοι



Να υποβάλουν τις τράπεζες σε νέο στρες τεστ που θα προβλέπει μεγάλο "haircut" των ελληνικών ομολόγων ζήτησαν απ' τις εποπτικές Αρχές τους οι υπ. Οικονομικών της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT.

Σύμφωνα με αξιωματούχους με γνώση του θέματος, τους οποίους όμως δεν κατονομάζει η εφημερίδα, έχει ζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ) να καταγράψει χώρα χώρα πόσα νέα κεφάλαια θα χρειαστούν οι τράπεζες στην περίπτωση μίας γενναίας απομείωσης της ονομαστικής αξίας των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Οι αξιωματούχοι επέμειναν ότι η κίνηση δεν αποτελεί ένδειξη ότι οι ηγέτες της ΕΕ προετοιμάζονται για στάση πληρωμών από την Ελλάδα. Αντίθετα, σημείωναν, ότι αποτελεί ένα προληπτικό μέτρο με σκοπό να παρέχει πληροφορίες στις διαπραγματεύσεις που “τρέχουν” για την επανακεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η κίνηση, που αποτελεί σύμφωνα με το δημοσίευμα παραδοχή ότι τα προηγούμενα στρες τεστ ήταν "ελαφρά", έρχεται έπειτα απ' τη δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επανακεφαλαιοποίηση των γερμανικών τραπεζών εφόσον χρεαστεί, υπονοώντας ότι θα θέσει ζήτημα πανευρωπαϊκής στήριξης στο τραπεζικό σύστημα στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, στα τέλη του μήνα. 


Isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου