Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΩΜΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»



Λάβρος κατά της κυβέρνησης ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας που ζήτησε τη δημοσιοποίηση των επιστολών που ζήτησε από την κυβέρνηση η Κριστίν Λαγκάρντ. Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ωμή λεηλασία και ξεπούλημα της Ελλάδας. «Σε ότι με αφορά...
θα καταθέσω στο Παρακαταθηκών το αντίτιμο του λογαριασμού που αφορά στη ΔΕΗ υπέρ της ΔΕΗ και το αντίτιμο που αφορά στο αντισυνταγματικό χαράτσι ως συμβολική βοήθεια στο ΚΕΘΕΑ που το κλείνουν» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας..

Ο ίδιος έκανε λόγο και για μία εταιρία με έδρα το Λουξεμβούργο η οποία θα διαχειριστεί για εκποίηση 125 δισεκατομμύρια δημόσιας περιουσίας.

«Πρόκειται για ανοιχτή και ωμή λεηλασία, η οποία μάλιστα δεν διαψεύδεται από την κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

«Είμαστε πλέον μπροστά σε ένα σχέδιο ολοκληρωτικής μετάβασης στην αποικιοκρατία. Αυτά κάνανε οι Ισπανοί στους Μάγιας. Μιλάμε για ξεπούλημα 125 δις ευρώ, είναι ξεπούλημα όλης της χώρας. Και την ίδια στιγμή δεν περνάει καν από το μυαλό τους η πιθανότητα να απαλλάξουν τα ασφαλιστικά ταμεία από ομόλογα 20 δις αποδίδοντας τους δημόσια περιουσία. Διότι ξέρετε κάτι; Χρεοκοπία είναι να μην υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούνε μισθοί και συντάξεις, διότι θα καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και αυτό με μαθηματική ακρίβεια έρχεται αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική. 20 δις λοιπόν για τους γερμανούς βιομήχανους,
μηδέν για τα ταμεία».

Καταλήγοντας ο Τσίπρας δήλωσε: «Η Αριστερά οφείλει να απαντήσει απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα με ένα σχέδιο συγκροτημένο, εμπεριστατωμένο αποτροπής της επικείμενης καταστροφής. Εμείς προειδοποιήσαμε εγκαίρως τον ελληνικό λαό ότι το παιχνίδι με τις δόσεις, είναι ένα παιχνίδι το οποίο το επόμενο διάστημα μπορεί να πάρει δραματικά χαρακτηριστικά. Ακριβώς διότι αντιμετωπίζουν ως ένα εργαλείο εκφοβισμού και τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας την έκτη δόση. Γιατί τώρα και όχι την πέμπτη ή όχι την έβδομη; Γιατί τώρα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν χωρίς να απειλείται πιστωτικό γεγονός δεδομένου ότι η επόμενη ομολογιακή δόση λήγει τον Μάρτιο και τον Δεκέμβριο υπάρχουν κάποια έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου».

Ζήτησε, επίσης να δημοσιοποιηθούν οι επιστολές που ζήτησε το ΔΝΤ και συγκεκριμένα  η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα.

«Και εμείς ζητάμε ένα πολύ απλό πράγμα: να δώσουν στη δημοσιότητα τώρα, άμεσα αυτές τις επιστολές. Ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει τι ακριβώς έχουν δεσμευτεί, τι ακριβώς έχουν γράψει, ποια χαρτιά έχει στα χέρια της αυτή τη στιγμή η κα Λαγκάρτ και η Τρόικα, ποιες δεσμεύσεις έχουν του έλληνα πρωθυπουργού και του έλληνα υπουργού των Οικονομικών».

«Με βάση αυτά τα δεδομένα που μας γυρίζουν σε εποχές πλήρους εξάρτησης» σημείωσε «το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς και το πιο αξιοπρεπές που έχει να κάνει αυτή η κυβέρνηση της εθελοδουλίας είναι να φύγει άμεσα, να προκαλέσει εκλογές, να  προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία ώστε να αποφασίσει ο λαός για το μέλλον του. Αν το διακύβευμα είναι να μείνουν 2 στους 3 έλληνες χωρίς δουλειά , γιατί αυτό μας είπε ο πρωθυπουργός ως στόχο , κάθε οικογένεια ένας εργαζόμενος και να ξεπουληθεί  η μισή Ελλάδα ίσως και ολόκληρη , τότε ας αποφασίσει ο λαός γι αυτό το διακύβευμα και όχι μόνοι τους με δεσμεύσεις μυστικές κεκλεισμένων των θυρών». 

Fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου