Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ρωσία: Δεκέμβριο 2015 ολοκληρώνεται ο South Stream, 8/11 φέτος ξεκινά ο Nord Stream


ΓΑΤΟΣ:ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ''ΠΑΙΖΟΥΜΕ'' Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ;  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.  ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream εξελίσσονται κανονικά και θα έχουν ολοκληρωθεί τέλος 2015, ενώ όσον αφορά τον αγωγό Nord Stream θα αρχίσει να λειτουργεί φέτος στις 8 Νοεμβρίου, διαβεβαίωσε, σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.
Αλεξέι Μίλλερ (τρίτος εξ αριστερών)Αλεξέι Μίλλερ (τρίτος εξ αριστερών)Η δυναμικότητα μεταφοράς του πρώτου από τους δύο παράλληλους αγωγούς που αποτελούν τον Nord Stream ανέρχεται σε 27,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες για την κατασκευή του δεύτερου αγωγού και η τοποθέτησή του αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2012, διπλασιάζοντας τη συνολική δυναμικότητα μεταφοράς του Nord Stream.
Ο Αλεξέι Μίλερ διευκρίνισε ότι ο δεύτερος αγωγός έχει ήδη τοποθετηθεί σε μήκος μεγαλύτερο των 700 χιλιομέτρων, απόσταση με ισοδυναμεί με το 60% της συνολικής, ενώ για τον έλεγχο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχουν προβλεφθεί 40 εκατ. ευρώ σε διάστημα τριών χρόνων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου