Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag : Στα 70 δις ευρώ η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου



ImageΤελικά υπάρχουν και φωνές που εκφράζουν την λογική και την μνήμη στην Γερμανία αν κρίνει κανείς από το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag. Σε ένα αποκαλυπτικό άρθρο η εφημερίδα θέτει το μεγάλο ερωτηματικό πόσα χρήματα χρωστά η Γερμανία στην Ελλάδα από την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως αναφέρει το άρθρο οι ελληνικές απαιτήσεις αφορούν δύο διαφορετικά ζητήματα. Τις αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο των 476 εκατ. μάρκων, το οποίο έδωσε η Ελλάδα στη Γερμανία, χωρίς φυσικά να πάρει ποτέ πίσω τα οφειλόμενα παρά το γεγονός ότι ο Χίτλερ είχε αρχίσει να το αποπληρώνει καταβάλλοντας δύο δόσεις πριν από την πτώση του Γ’ Ράιχ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα αν τα χρήματα που πήρε τότε η Γερμανία, θεωρηθούν ως κανονικό δάνειο και όχι ως πολεμική ζημιά που έχει "διευθετηθεί", τότε θα μπορούσαν οι απαιτήσεις να έχουν βάση. Σε σημερινές τιμές το γερμανικό κατοχικό δάνειο με τους τόκους αγγίζει σήμερα τα 70 δισεκατομμύρια ευρώ όσο περίπου το 20% του ελληνικού χρέους.






Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Ε Jums στοίχημα finansinių sunkumų Φύση; Jusuke pagalb έφαγε μέσα. praras ήταν miegot την naktimis λέξη για να Nerima ΚΑΥΠ Σιντάρτα το paskolą; Neleiskit να απολαύσετε svajones Mirta της Susisiekit σε [lisajacksonwhiteloaninvestment@yahoo.co~~head=dobj Ι) lengva ir patikimas paskolos. ΣΙΑ duomenys:

    INFORMACIJ να skolininkams

    Jusuke pavardės ..........
    Reikalingas kiekis ..........
    Trukmė: .........
    Jusuke Salis ..........
    Salis: .........
    Telefonas ..........
    Paskolos paskirtis ..........
    Pajamos Mėnesio ..........
    Pareigos ..........
    Lytis: .........
    Jusuke amžius ..........
    Namur adresas: .........
    Biuro adresas: ........
    Lisajacksonwhiteloaninvestment@yahoo.com Manoir elektroninio Πάστο adresas

    Μέσα Lauk Kuo greičia της Πάστο, αλλά Jusuke turit να užpildyt το prašymo forma del paskolos
    Geriau την atžvilgi της
    Πόνυ Lisa Jackson

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου