Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκία: «Οι έρευνες στη Μεσόγειο είναι σεισμικές»



 Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε ότι γίνονται μέσα στα όρια της υφαλοκρηπίδας που αντιστοιχεί στην Τουρκία.
Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών πόρων της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, χαρακτηρίζει τις έρευνες που κάνει η Τουρκία ανοικτά της Αττάλειας, ως «σεισμικές» έρευνες και δηλώνει ότι γίνονται μέσα στα όρια της υφαλοκρηπίδας που αντιστοιχεί στην Τουρκία.
Σε δηλώσεις του στην Κωνσταντινούπολη πριν αναχωρήσει για την Γερμανία, Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «θα κάνουμε σεισμικές έρευνες εντός των ορίων της συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα. Μπορώ να σας πω ότι θα γίνουν εντός των δικών μας εκτάσεων, στα ανοικτά της Αττάλειας».
Το πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ μεταδίδει ότι σε ερώτηση σχετικά με το πού αρχίζουν και πού τελειώνουν τα όρια αυτής της υφαλοκρηπίδας, ο κ. Γιλντίζ είπε: «Αυτό το γνωρίζει το υπουργείο των Εξωτερικών μας. Τα όρια της υφαλοκρηπίδας μεταξύ ΤΔΒΚ και Τουρκίας θα τα δώσει το υπουργείο των Εξωτερικών».
Ο Τούρκος υπουργός είπε ακόμα ότι η Άγκυρα θεωρεί ότι οι γεωτρήσεις στις όποιες προχωρά η Κυπριακή Δημοκρατία έχουν «πολιτικό» χαρακτήρα.
«Οι ενέργειες αυτές της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης συνιστούν πρωτίστως πολιτικές ενέργειες», είπε.
Τέλος σε ερώτηση για το πότε θα κινητοποιηθεί η Τουρκία για τις έρευνες που γίνονται, ο κ. Γιλντίζ είπε ότι «η Τουρκία, έχει ήδη κινητοποιηθεί».






www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου