Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μόνος απέναντι στο πολιτικό κόστος



Το γαλάζιο φόντο που «έντυνε» οπτικά τη συνέντευξη Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου, δεν αρκούσε από μόνο του για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τα «μαύρα μαντάτα» που μετέφερε στην ελληνική κοινωνία ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών.
Ο «βελούδινος ακρωτηριασμός» του ευρύτερου δημοσίου τομέα, συνεπάγεται χιλιάδες απολύσεις, γεωμετρική αύξηση του δείκτη της πραγματικής ανεργίας, αντικειμενική υποχώρηση της αγοραστικής δυνατότητας της πλειοψηφίας των πολιτών, και επομένως… λουκέτα σε καταστήματα, και νέες απολύσεις, των ιδιωτικών αυτή τη φορά υπαλλήλων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ένα ακραίο μέτρο, η καταφυγή στο οποίο δείχνει σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει η Κυβέρνηση. Τα μέτρα… μελαγχολίας ανακοινώθηκαν μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την άνοδο του Γιώργου Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης, και διαμορφώνουν ένα εξαιρετικά ζοφερό σκηνικό για τον Πρωθυπουργό.
Όσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σήκωσε πάνω του τον σταυρό του μαρτυρίου, καθώς η ανακοίνωση των πιθανότατα πλέον αντιλαϊκών μέτρων που αποφάσισε μια κυβέρνηση στα χρόνια της Μεταπολίτευσης έγιναν προσωπικά από τον ίδιο. Με τον Γιώργο Παπανδρέου να απουσιάζει, σημειολογικά τουλάχιστον, από το κάδρο των άσχημων μαντάτων.

Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου