Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

FT: Οι ηγέτες της ευρωζώνης πρέπει να σώσουν το ευρώ




Οι ηγέτες της ευρωζώνης πρέπει να κάνουν ότι χρειάζεται για να σωθεί το ευρώ, γράφουν οι Financial Τimes.

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει να λάβουν συγκεκριμένες αποφάσεις στη μεθαυριανή σύνοδο κορυφής, οι οποίες θα έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα και θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των αγορών, τονίζει σε άρθρο της η εφημερίδα Financial Times. Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να υλοποιήσουν επιτέλους την επανειλημμένη υπόσχεσή τους ότι θα κάνουν «ότι χρειάζεται» για να σώσουν το ευρώ.

Στο άρθρο, με τίτλο: «Σώζοντας το ευρώ, σώζοντας την Ευρώπη», επισημαίνεται ότι οι συνέπειες της κρίσης χρέους δεν απειλούν μόνο την επιβίωση της Ευρωζώνης, αλλά είναι πιο βαθιές, καθώς αγγίζουν το ίδιο το οικοδόμημα της Ευρώπης. «Το ευρώ αποτέλεσε το κορυφαίο επίτευγμα του μεταπολεμικού σχεδίου για την οικονομική και πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης. Αν αποσυρθεί αυτός ο πυλώνας, δεν μπορεί κανείς να πει τι θα συμβεί ενδεχομένως στο υπόλοιπο του οικοδομήματος, καθώς και στην ίδια την επιρροή της ΕΕ στον κόσμο», σημειώνει η εφημερίδα.

Η σύγχυση, προσθέτει, η αναποφασιστικότητα και η έλλειψη του επείγοντος, με την οποία αντιμετωπίσθηκε έως τώρα η κρίση από τους πολιτικούς, πρέπει να αντικατασταθεί με μία συνολική στρατηγική για την υπεράσπιση της Ευρωζώνης. Για τον σκοπό αυτό, δεν αρκεί μόνο να καθορισθούν οι όροι για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, το οποίο είναι σημαντικό, αλλά όχι αρκετό: Είναι ουσιώδες να υλοποιηθούν τα σχέδια για μία δραστική ενίσχυση των διαθέσιμων πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ). Υπάρχουν προτάσεις για τον τριπλασιασμό των πόρων του στα 1,5 τρισεκ. ευρώ ή και ακόμη περισσότερο, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει επείγουσες ανάγκες στην περίπτωση της Ιταλίας και της Ισπανίας και προτάσεις για τα κεφάλαια του ΕΤΧΣ να μπορούν να διατεθούν για την αγορά κρατικών ομολόγων στην δευτερογενή αγορά. Σε κάθε περίπτωση, σημειώνεται στο άρθρο, θα είναι μοιραίο να αναβληθεί η εξέταση μίας συνολικής λύσης για τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: www.kathimerini.gr

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΔΑΝΕΙΟ Ή ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΧΡΕΩΣΤΕ ΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΕΞΕΛΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ 3% ΕΠΙΤΟΚΙΑ; ΜΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Via: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου