Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Θα υπάρξει μερική λύση για το ελληνικό χρέος στην σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου….αλλά στο βάθος έρχεται haircut 30% με 40%....


Την αισιοδοξία τους ότι θα υπάρξει μετά από πολλούς μήνες μια λύση έστω και ημιτελής για την Ελλάδα διατυπώνουν κορυφαία τραπεζικά στελέχη αναφέροντας ότι από τις συζητήσεις του IIF και από τις αναφορές της ΕΚΤ και βεβαίως των ευρωπαίων αξιωματούχων εξάγεται το συμπέρασμα ότι θα υπάρξει φως στο τούνελ. Ωστόσο σπεύδουν να προεξοφλήσουν ότι αν η λύση που θα προταθεί δεν είναι εφαρμόσιμη μετά θα έρθει το haircut της τάξης του 30% με 40% οριζόντια στο χρέος.
Με βάση πληροφορίες το σχήμα λύσης που προτείνεται είναι ένας συνδυασμός 4 παραμέτρων
1)Θα υπάρξει επαναγορά από την ΕΚΤ μέσω του EFSF ή της Ελλάδος που θα λάβει δάνειο από το EFSF θα επαναγοράσει τα ελληνικά ομόλογα της ΕΚΤ και άλλων μετόχων που θα ήθελαν να πωλήσουν τα ελληνικά χρεόγραφα.
2)Θα υπάρξει και rollover με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής από 10 έως 30 χρόνια με επιτόκιο 3,5%.
3)Θα χορηγηθεί νέο δάνειο στην Ελλάδα πιθανότατα 60 δις ευρώ.
4)Εξετάζεται ακόμη και το haircut 30% στο χρέος με την εγγύηση του EFSF υπό την έννοια ότι τρέχοντα ομόλογα θα αντικατασταθούν σε αγοραίες τιμές και τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν θα είναι εγγυημένα από το EFSF.
Αν όντως υπάρξει λύση η οποία θα χαρακτηριστεί εφαρμόσιμη τότε θα υπάρξει βελτίωση κλίματος ουσιαστική.
Αντιθέτως αν η λύση που προταθεί δεν ικανοποιήσει τις αγορές ο κίνδυνος εκτροπής θα είναι τουλάχιστον τεράστιος και εν συνεχεία το haircut θα είναι απλά μονόδρομος.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου