Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Β. Σόιμπλε: Χωρίς βιασύνη το νέο σχέδιο για την Ελλάδα

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011Bookmark and Share     


Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συμφωνήσουν χωρίς βιασύνη αναφορικά με το νέο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε επίσης ανυπόστατες τις όποιες φήμες περί διπλασιασμού της χρηματοδοτικής ισχύος του μηχανισμού διάσωσης EFSF.

O ίδιος ανέφερε ότι πρέπει να συζητηθεί πως θα "σπάσει" το μονοπώλιο των οίκων αξιολόγησης και πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι η Ιταλία αποτελεί πρόβλημα για την Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Angela Merkel δήλωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα έναν μηχανισμό διάσωσης και επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Silvio Berlusconi, τον πρωθυπουργό της Ιταλίας η οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο «μάτι του κυκλώνα».

Η κ. Merkel δήλωσε όσον αφορά την Ιταλία, ότι η χώρα οφείλει να καταθέσει άμεσες ενδείξεις για το σχέδιο μεταρρυθμίσεων στον προϋπολογισμό, το οποίο δήλωσε βέβαιη ότι θα εφαρμοστεί.

Τόνισε ότι η Γερμανία και η Ευρώπη θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να υπερασπιστούν το ευρώ και τόνισε ότι το ίδιο το ενιαίο νόμισμα είναι σταθερό, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες χώρες με προβλήματα.

 Isotimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου