Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ: «Σας σώσαμε αλλά πλέον μας ανήκετε»!


4-7-2011


Η εθνική κυριαρχία της Ελλάδας πρόκειται να «περιοριστεί σημαντικά» δήλωσε ο πρόεδρος του Euro-group Ζαν-Κλοντ Γιουνγκερ, εν όψει της αποδέσμευσης του νέου δανείου που πρόκειται να αποδεσμευτεί για την χώρα μας.
Η κυνική αλλά καθόλα πραγματική και δραματική για εμάς τους Έλληνες, διαπίστωση του «φιλέλληνα», όπως θέλει να παρουσιάζεται στα διεθνή Μέσα, Ζ. Κ. Γιούνγκερ θέτει με σαφήνεια το ακριβές πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της Αθήνας με τις Βρυξέλλες και την Τρόικα, η οποία συνίσταται στο δίλλημα «Πτώχευση ή Επικυριαρχία».
Ο πρόεδρος του Euro-group παραδέχεται σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus πως οι όροι της βοήθειας προς την Ελλάδα ουσιαστικά συνδέονται με την παραχώρηση τέτοιων εξουσιών στην τρόικα με αποτέλεσμα η «κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σημαντικά».
O Ζ. Κ. Γιούνγκερ υπογραμμίζει ακόμα ότι η Ελλάδα επί χρόνια επωφελήθηκε από την Ευρωζώνη αλλά, δυστυχώς, «με δική της ευθύνη, κάποια πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου», κατά συνέπεια, όπως αναφέρει, «οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν πως χρειάζεται μία συλλογική απάντηση» για να επανέλθουν τα πράγματα σε μία φυσιολογική ροή.
Ο «φιλέλληνας» πρόεδρος του Eurogroup, ρίχνει τα βάρη της κατάρρευσης της χώρας αποκλειστικά στους ώμους των Ελλήνων. Όχι πως δεν έχει εν μέρει δίκιο, αλλά δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται ένας ολόκληρος λαός για κάτι το οποίο τουλάχιστον κατά 50% σχετίζεται με τη δομή του παγκοσμίου χρηματοπιστωτικού συστήματος και τις αδυναμίες της ίδιας της Ευρωζώνης.
Τώρα δε που η Τρόικα τα πήρε όλα, ο Ζ. Κ. Γιούνγκερ συμβουλεύει τους δυτικούς να βοηθήσουν επιδείξουν την… αλληλεγγύη τους προς τους Έλληνες ενώ προτρέπει την Αθήνα να δείξει το «μέγιστο της συνέπειας» έτσι ώστε το συμφωνηθέν πακέτο της διάσωσης να λύσει το θέμα της Ελλάδας.

Defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου