Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Μ Χρυσοχοϊδης: Ενίσχυση 200 εκατ. ευρώ σε πληγείσες επιχειρήσεις


 04 Ιουλίου, 2011
Με 200 εκατ. ευρώ πρόκειται να στηρίξει από το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μ. Χρυσοχοϊδης.Το πρόγραμμα που παρουσίασε ο υπουργός θα αφορά σε επιχειρήσεις που λειτουργούν τουλάχιστον επί μία πενταετία, στους κλάδους μεταποίησης, πράσινης οικονομίας, οικοδομής, μεταφορών και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας οι οποίοι, όπως εκτιμήθηκε με βάση έρευνα του υπουργείου, έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Θα χρηματοδοτηθούν επιχειρήσεις ακόμη και με αρνητικούς ισολογισμούς, που απασχολούν έστω και ένα εργαζόμενο, αρκεί να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα με το ποσό των 10.000 ευρώ, με μοναδική προϋπόθεση ότι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.
Συγκεκριμένα, επιδοτείται το 50% των επιλέξιμων δαπανών μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ. Ακόμα, σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα δεν θα πρέπει να έχουν λάβει επιχορήγηση άνω των 200.000 ευρώ κατά την τελευταία τριετία. Το πρόγραμμα διαμορφώθηκε από κονδύλια του Ειδικού Αποθεματικού Απροβλέπτων του ΕΣΠΑ και εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν 20.000 επιχειρήσεις.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε ακόμη ότι το υπουργείο καταβάλει προσπάθειες για να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα που βρίσκεται στο δίλημμα «κλείνω η απολύω». Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξει ειδική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις του κλάδου τεχνολογίας και πληροφορικής που είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός.
Kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου