Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ο Βαγγέλης αποφάσισε να γίνει… Βενιζέλος



12.06.2011REPORTER
Μίλησε στο ΘΕΜΑ και στον Μάκη Πολλάτο και είπε πολλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά είναι νωρίς από το λεγόμενά του να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι ο υπουργός Άμυνας έχει αποφασίσει να διαβεί τον Ρουβίκωνα. Φρόντισε ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς να διαχωρίσει τη θέση του από τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και να στείλει ένα μήνυμα προς όλους όσοι θέτουν θέμα «συνευθύνης». Για τον Ε. Βενιζέλο δεν είναι ίδια η ευθύνη του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με την ευθύνη ενός υπουργού (εν προκειμένω του ίδιου) σε μη σχετικό Υπουργείο.
Οι βολές όμως δεν σταμάτησαν στον διαχωρισμό ευθυνών αλλά προχώρησαν και σε θέματα χάραξης πολιτικής τονίζοντας πως η δική του άποψη είναι η από κοινού (με την αντιπολίτευση) διαπραγμάτευση με την τρόικα στην τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων. Είναι προφανές ότι ο Ε. Βενιζέλος παίρνει σαφείς αποστάσεις από την τακτική που ακολουθεί ο Γ. Παπανδρέου και επιπλέον καταλογίζει και έλλειψη σχεδιασμού υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση γνώριζε από τον Μάιο του περασμένου χρόνου πως το πρόγραμμα δεν ήταν ολοκληρωμένο!
Πέραν όμως αυτών των διαφοροποιήσεων οι παρεμβάσεις του υπουργού που θα συζητηθούν είναι η αντίθεσή του με την διενέργεια δημοψηφίσματος- θέση που τον φέρνει μετωπικά αντίθετο με τον πρωθυπουργό- όσο και η επανάληψη της άποψης ότι η επικύρωση του μνημονίου 2 πρέπει να γίνει από 180 βουλευτές. Με σαφήνεια τοποθετείται υπέρ της μείωσης των φόρων, εν αντιθέσει με την ακολουθούμενη πολιτική του πρωθυπουργού και του κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ θέτει τον Γ. Παπανδρέου προ των ευθυνών του προειδοποιώντας ότι κάθε ιδιωτικοποίηση πρέπει να περνάει από τη βουλή με τη μορφή νόμου.

STATESMEN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου