Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Εκλογές στις 24 Ιουλίου;



Σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, στις 24 Ιουλίου, διακινεί σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», υποστηρίζοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επεξεργάζεται μια τέτοια προοπτική ως κεντρική στρατηγική, στην περίπτωση που υπάρξουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δεν θα υπερψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιστολή των 16 βουλευτών, αλλά και το κλίμα αναβρασμού που επικρατεί στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του ΠΑΣΟΚ, αναγκάζουν το Μέγαρο Μαξίμου να βλέπει και προς τις πρόωρες κάλπες, ένα σενάριο το οποίο μέχρι πρότινος δεν υπήρχε στην ημερήσια διάταξη, παρά μόνο ως υπόθεση εργασίας.
Το «Έθνος της Κυριακής» εκτιμά ότι στην περίπτωση που το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν ψηφιστεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου να επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, και θα ζητήσει την πρόωρη διάλυση της Βουλής, και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.
Σε μια τέτοια περίπτωση, το πολιτικό δίλημμα με το οποίο θα προσέλθει το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες θα είναι «σταθερή κυβέρνηση ή χρεοκοπία», με βάση και τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, με το Μνημόνιο ΙΙ.

STATESMEN.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου