Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΠΩΚΟΣ

 

Στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων, αναμένεται να καταθέσει ο πρώην γενικός διευθυντής της διεύθυνσης Εξοπλισμών, την περίοδο 1997-2000, Γιάννης Σμπώκος, μετά την νομική κάλυψη την οποία ζήτησε...
να έχει από τον υπουργό Αμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Μάρκος Μπόλαρης έχει πάρει τηλεφωνικά «το πράσινο φως», από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και αναμένει από στιγμή σε στιγμή και την έγγραφη συγκατάθεση του.
Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, ο κ. Σμπώκος επικαλείτο άρθρο του κώδικα ποινικής δικονομίας αλλά και του κανονισμού της Βουλής που δεν του επιτρέπουν να αποκαλύψει στρατιωτικό μυστικό, η διπλωματικό ή μυστικό ή μυστικό που αφορά την ασφάλεια του κράτους εκτός αν δώσει ο αρμόδιος υπουργός την άδεια.
Εν τω μεταξύ, νέο υπόμνημα, με το οποίο δηλώνει Βρετανός υπήκοος, απέστειλε προς τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής Μάρκο Μπόλαρη ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός.
Μετά τη δεύτερη κλήτευση του από την Επιτροπή για να καταθέσει ο κ. Ματαντός, δια του συνηγόρου του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, απάντησε με νέο υπόμνημα, δηλώνοντας ότι είναι Βρετανός υπήκοος και μόνιμος κάτοικος Λονδίνου. Ταυτόχρονα τονίζει ότι έχει καταθέσει στις γερμανικές εισαγγελικές αρχές τρεις φορές τον Οκτώβριο του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου