Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

''ΤΟ SPIEGEL ΠΟΛΥ "ΠΕΡΙΕΡΓΑ" ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΙΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ''.

Από χώρες της Νότιας Ευρώπης πολλά ευρώ που αντάλλαξαν οι παραχαράκτες στη γερμανική Bundesbank, τονίζει ο Spiegel

 Και από την Ελλάδα τα κέρματα μαϊμού

.
Η πρώτη ύλη για τα κίβδηλα κέρματα ευρώ, που ανταλλάχθηκαν στην Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας "Bundesbank" έναντι εκατομμυρίων γνησίων ευρώ προέρχεται σε αξιοσημείωτη ποσότητα από χώρες της νότιας Ευρώπης.
Αυτή τη διάσταση διερευνούν οι γερμανικές αρχές, οι οποίες την περασμένη εβδομάδα εξάρθρωσαν σπείρα παραχαρακτών στην περιοχή της Φρανκφούρτης στο Μάιν, σύμφωνα με προδημοσίευση του περιοδικού Spiegel (Σπίγκελ) που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα 04.04.11.
Όπως αναφέρει το περιοδικό, "κατά την έφοδο της αστυνομίας κατασχέθηκαν περίπου τρεις τόνοι κερμάτων προς ανταλλαγή, τα οποία πολύ συχνά προέρχονται από χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα. Η εισαγγελία της Φρανκφούρτης πιστεύει ότι πρόκειται για υπολείμματα "κοπιαρισμένων" κερμάτων, τα οποία μετά από ανεπαρκή ανακύκλωση σε διεθνείς αγορές πρώτων υλών πωλήθηκαν και επανασυντέθηκαν από τους παραχαράκτες εν μέρει στην Κίνα".
Τουλάχιστον τρεις άνδρες και μία γυναίκα αεροσυνοδοί φέρονται ότι μετέφεραν στη συνέχεια παράνομα τα κέρματα σε δόσεις αξίας μέχρι και 10.000 ευρώ και να τα αντάλλαξαν στην Bundesbank.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Spiegel οι παραχαράκτες φαίνεται ότι είχαν αρχίσει να παράγουν κίβδηλα ευρώ στη Γερμανία, αφού κατά την έφοδο των διωκτικών αρχών την περασμένη Τετάρτη βρέθηκε και μηχάνημα επανασύνδεσης του μεταλλικού πυρήνα του κέρματος με το εξωτερικό περίβλημα.


Πηγή  News247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου