Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Spiegel: Και το ΔΝΤ βλέπει αναδιάρθρωση

 

Δημόσια το ΔΝΤ και η τρόικα εμφανίζονται βέβαιοι πως η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει ούτε θα χρειαστεί αναδιάρθρωση. Σύμφωνα όμως με το Spiegel, τοι ΔΝΤ είναι πλέον επιφυλακτικό και αμφιβάλλει.
Και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκφράζει αμφιβολίες για τη διάσωση της Ελλάδας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του έγκυρου περιοδικού Spiegel.
Στο ρεπορτάζ το ΔΝΤ εμφανίζεται μάλιστα να πιέζει για ταχεία αναδιάρθρωση του χρέους.
Σύμφωνα με το Spiegel, την απαίτηση για αναδιάρθρωση του χρέους διατύπωσαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ σε συνομιλίες που είχαν τις προηγούμενες ημέρες με στελέχη ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.
Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θεωρούν αναγκαίο να μειωθεί το βάρος του χρέους από 150% περίπου επί του ΑΕΠ, που είναι σήμερα.
Και αυτό για να συμβεί πρέπει είτε να υπάρξει το "κούρεμα" του χρέους, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων ή η μείωση των τοκοχρεολυσίων.
Και οι τρεις εναλλακτικές λύσεις καταλήγουν στο ότι οι κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων θα αναγκαστούν να παραιτηθούν από μέρος των αξιώσεών τους.
Σύμφωνα με την άποψη του ΔΝΤ, όπως αναφέρεται στο Spiegel, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει το ταχύτερο να αρχίσει συνομιλίες με τους πιστωτές της και να τους ανακοινώσει τη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση χρέους.
Ωστόσο διστάζει ακόμα να δημοσιοποιήσει τις σκέψεις του, επειδή φοβάται ότι έτσι θα δημιουργήσει μεγαλύτερες δυσκολίες στην Πορτογαλία.
Διαψεύδει το ΔΝΤ
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) διέψευσε σήμερα ένα άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο ανέφερε ότι η Ελλάδα δέχεται πιέσεις από το ΔΝΤ για να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της.
"Οπως έχουμε πει επανειλημμένα το ΔΝΤ υποστηρίζει τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά τη μη αναδιάρθρωση χρέους και την αποφασιστικότητά της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της", δήλωσε μία εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο πρακτορείο Ρόιτερς.

 news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου