Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ"

Την ένταξη στον Προϋπολογισμό του 2011, κωδικού για την οργάνωση «γευμάτων αγάπης» για άπορους αλλά και άλλα ευπαθή άτομα που αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα, σε συνεργασία με την Εκκλησία αλλά και εθελόντριες γυναίκες αλλά και άνδρες, ζητά με επιστολή στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιγνατιάδου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, πρώην βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής.
Α. Ο κ. Τζαμτζής κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21-3-2011 και κατά την συζήτηση του τεχνικού προγράμματος έργων, πρότεινε να δημιουργηθεί κωδικός και ένα πόσο 30000-40000 ευρω να διατεθούν για την οργάνωση γευμάτων αγάπης.
« Σήμερα που πολύ συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης, το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο Δήμος, είναι να απλώσει τις φτερούγες του και να τους προστατέψει.
Είναι προτιμότερο να μην γίνουν 100 μέτρα τσιμενταύλακα και να δαπανηθούν τα χρήματα αυτά με την καθοδήγηση της Εκκλησίας, για την οργάνωση των «γευμάτων αγάπης»
Επαναφέρω την πρόταση μου κ. Πρόεδρε ώστε να συμπεριληφθεί στον Προϋπολογισμό του2011 κωδικός με το χρηματικό πόσο των 40.000 ευρω.
Ο Δήμος θα μπορούσε να αναπτύξει κοινωνική δράση και με άλλες δράσεις όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αυτές τις δύσκολες ώρες για πολλούς συμπολίτες μας, αλλά ας ξεκινήσουμε με τα γεύματα αγάπης» τόνισε ο κ. Τζαμτζής.
Β. Ακόμη ο κ. Τζαμτζής με την επιστολή του ζητά από την Πρόεδρο να λειτουργήσει σωστά και οι εισηγήσεις των θεμάτων να δίδονται στους Δημοτικούς Συμβούλους έγκαιρα και όχι την ώρα της συνεδρίασης.
« Η μη επίδοση των εισηγήσεων έγκαιρα δηλαδή 4 μέρες πριν την συνεδρίαση δυο πράγματα σημαίνει:
α) Δεν θέλετε να έχουμε έγκαιρα τα θέματα ώστε να μελετήσουμε σε βάθος τις εισηγήσεις και να μην έχουμε την δυνατότητα άσκησης κριτικής, η
β) Δεν είναι οι εισηγήσεις έτοιμες και ουσιαστικά παραδίδονται την τελευταία στιγμή που δηλώνει δουλειά του ποδαριού» τόνισε ο κ. Τζαμτζής.
«Είναι απαράδεκτο να έρχονται προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο 8 κανονισμοί λειτουργίας και συγκεκριμένα:
α) Κανονισμός λειτουργίας Δημοτικών Κοινοτήτων
β) // // Τοπικών Κοινοτήτων
γ) // // Εκτελεστικής Επιτροπής
δ) // // Οικονομικής Επιτροπής
ε) // // Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
στ) // // Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών
ζ) // // Χάρτας Δικαιωμάτων Υποχρεώσεων των πολιτών των δημοτών και των κατοίκων
η) Έγκριση κανονισμού Διαβούλευσης
θ) Έγκριση κανονισμού Καθαριότητας
χωρίς να δοθούν στους Δημοτικούς Συμβούλους οι κανονισμοί ώστε οι Σύμβουλοι να είναι ενημερωμένοι.
Πότε θα δοθούν στους Συμβούλους , την μέρα της συνεδρίασης;
Γνωρίζεται πολύ καλά ότι οι αποφάσεις εάν προσβληθούν θα ακυρωθούν. Εκτός και αν είστε σίγουρη ότι η Περιφέρεια με κομματικά κριτήρια δεν θα τις ακυρώσει.
Σίγουρα όμως, αυτή δεν είναι σωστή λειτουργία Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου»σημείωσε ο κ. Τζαμτζής.
Γ. Το τρίτο σημείο στην επιστολή του κ. Τζαμτζή αφορούσε την απογραφή στον Δήμο Σκύδρας η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31-3-2011.
«Πρώτα θα έπρεπε να ελεγχθούν και να καταγραφούν τα πάσης φύσεως κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία των παλαιών Δήμων.
Να καταγραφούν τα χρέη των παλιών Δήμων δηλαδή δάνεια, οφειλές σε προμηθευτές κατασκευαστές κλπ.
Πρέπει επιτέλους να μάθουμε πόσα χρωστά και που χρωστά ο Δήμος Σκύδρας.
Να γίνει έλεγχος από ορκωτό λογιστή και στον παλιό Δήμο Σκύδρας, όπως έγινε στον Δήμο Μενηίδας, ώστε στην συνέχεια να μεταβιβαστούν τα στοιχεία στην Οικονομική Επιτροπή , να πάρει απόφαση η Οικονομική Επιτροπή και να έλθει το θέμα της απογραφής στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Και η απόφαση θα πρέπει να ληφθεί μέχρι τις 31-3-2011.
Όμως, πέραν μιας συνάντησης που είχαμε στο γραφείο της αρμοδίας Αντιδημάρχου κ. Παπαδοπούλου, προσωπικά δεν έχω λάβει γνώση για ελέγχους ή οτιδήποτε άλλο, αν και είμαι μέλος της Επιτροπής Απογραφής και παρά το γεγονός ότι ζήτησα να μου δοθούν στοιχεία..
Ο καθένας βγάζει και θα βγάλει ακόμη τα συμπεράσματά του.
Όμως, θέλω να σας τονίσω, ότι κάθε προσπάθεια καταστρατήγησης του νόμου, ή όποια πιθανή προσπάθεια κουκουλώματος κακοδιαχείρισης, δεν θα περάσει.
Κύρια Πρόεδρε στην αποκλειστική αρμοδιότητα σας είναι η σύννομη λήψη αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο και πρέπει να περιφρουρήσετε το κύρος της λειτουργίας του οργάνου και των αποφάσεων του» τόνισε ο κ. Τζαμτζής.
Δ. Τέλος ο κ. Τζαμτζής ζήτησε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να υλοποιηθεί η διάταξη του νόμου 3852 (Καλλικράτης ), σχετικά με την παραχώρηση γραφείου και γραμματειακής υποστήριξης στις δημοτικές παρατάξεις για την λειτουργίας τους όταν ο Δήμος έχει πληθυσμό πάνω από 20000 κατοίκους.

Πηγή: Pellanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου