Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Υποβάθμιση της Πορτογαλίας


Σημείωση: Η αλλιώς, η αρχή της καταστροφής μιας χώρας. 
   Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε κατά δύο βαθμίδες την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας, εξαιτίας των "αυξημένων κινδύνων" ως προς τον άμεσο εξωτερικό δανεισμό της χώρας αυτής, η οποία είναι πιθανόν να καταφύγει σε δανεισμό από την ΕΕ.

    "Η άρνηση του πορτογαλικού κοινοβουλίου να ψηφίσει νέα μέτρα λιτότητας, η παραίτηση του πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες", που ακολούθησε, "εξασθένισαν την αξιοπιστία του προγράμματος για δομική και δημοσιονομική μεταρρύθμιση της Πορτογαλίας", έκρινε ο αμερικανικός οίκος.

    Έτσι, η πορτογαλική πιστοληπτική ικανότητα, που βαθμολογείτο εσχάτως (από τις 23 Δεκεμβρίου) απ' αυτόν με Α+, πλέον υποβαθμίστηκε στο Α-.

    "Δεδομένης της έλλειψης συντονισμού στους όρους δανειοδότησης, ο οίκος Fitch δεν πιστεύει πλέον ότι η Πορτογαλία μπορεί να διατηρήσει την πρόσβαση στις χρηματαγορές, φέτος, με όρους ευνοϊκούς γι' αυτήν", ανέφερε ο αμερικανικός οίκος.

    Σήμερα, ο οίκος Moody's αξιολογεί από την πλευρά του την πορτογαλική πιστοληπτική ικανότητα με A3.

    Ο οίκος Standard&Poor's δίνει, κατά την πρακτική που ακολουθεί --της πλήρους αντιστοίχησής του με τις αξιολογήσεις της Moody's--, τη βαθμολόγηση A- γιά την πορτογαλική πιστοληπτική ικανότητα.

   
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ. ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ, ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΝΤ Η ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ME ΕΠΑΧΘΕΣΤΑΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ. Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ''ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙ΄΄ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕΙ ΤΟΝ ''ΖΥΓΟ''  ΤΩΝ FIΤCH, STΑNDAR AND POOR"S, MOODY"S, GOLDMAN SACΗS ΚΛΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου