Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

96 μήνες χωρίς πυρομαχικά τα 170 Leopard 2HEL

96 και σήμερα..

E-mail Εκτύπωση PDF
Όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος, η Ελλάδα στροβιλιζόμενη από μια πρωτοφανή οικονομική δίνη, θα εορτάσει την επέτειο από τα 190 χρόνια της Ελληνικής Επαναστάσεως, με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση εμπρός από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Για ακόμα μια φορά τα μηχανοκίνητα του ΕΣ δεν θα δώσουν το παρόν στην αυριανή εκδήλωση. Ωστόσο , μιας και αναφερθήκαμε στα τεθωρακισμένα, οφείλουμε να επισημάνουμε και μια άλλη θλιβερή "επέτειο" η οποία πέρασε απαρατήρητη.
Ως γνωστόν τα πλέον σύγχρονα άρματα του Ελληνικού Στρατού δεν διαθέτουν πυρομαχικά.
Στις 22 Μαρτίου, "εορτάστηκαν" τα 8 έτη από τότε που υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια των 170 Leopard 2HEL και μετά από παρέλευση 96 μηνών δεν έχει γίνει δυνατόν να υπογραφεί σχετική σύμβαση για την απόκτηση του αναγκαίου αριθμού βλημάτων για το πυροβόλο των 120mm που διαθέτουν.
Η ευχή να τα 100στήσουμε έχει χάσει πλέον το νόημά της. Παρόμοια επίδοση ενός κρατικού μηχανισμού, δεν πρέπει να έχει καταγραφεί στα παγκόσμια χρονικά.
Μία ακόμα ένδειξη της πλήρους ανικανότητας του πολιτικού προσωπικού το οποίο οδηγεί εδώ και χρόνια την χώρα στην ανυποληψία και την χρεωκοπία..

Πηγή:  Newstrap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου